Hirdetés – Az autós telefontartó nem az az eszköz, aminek a vásárlásakor tudatosan és konkrét szempontok alapján döntünk. Pedig mi sem kellemetlenebb, mint amikor vezetés közben nem férünk  hozzá rendesen a mobilunkhoz, zavaró helyen van, vagy neadjisten egy fékezésnél elszáll és bereped a kijelző. Éppen ezért érdemes pár tényezőt átgondolni, mielőtt döntenénk. Segítünk.

Kényelmes elhelyezés

Először is üljünk be az autóba, és gondoljuk át, mi felelne meg legjobban az adott típus kialaktásának és a saját igényeinknek!

A kormányra szerelhető telefontartó nagy előnye, hogy a mobil elképesztően közel van. Így a kihangosító szuperül működik, és ha bármire szükségünk van, könnyedén elérjük a telefont. Ugyanakkor ez utóbbi funkció veszélyes is lehet, hiszen könnyen elcsábulhatunk egy kis vezetés közbeni pötyögésre. További hátrány, hogy a kormánnyal együtt a mobilunk is elfordul, tölteni nem lehet, és zavaró, ha kitakarja a műszerfalat.

Baseus Magnetic Air Vent szellőzőrácsba illeszthető mágneses tartó. Elegáns és modern. Forrás: Etuo.hu

Baseus Magnetic Air Vent szellőzőrácsba illeszthető mágneses tartó. Elegáns és modern. Forrás: Etuo.hu

Közkedvelt és praktikus megoldás a szellőzőrostélyba helyezhető autós telefontartó, ami talán a legkevésbé rontja el a műszerfal összképét, és még elérhető távolságban is van. A telefon itt könnyedén tölthető, nyáron pedig még jól is jöhet neki a szellőzőből érkező hűvös levegő.

Télen viszont figyeljünk arra, hogy a használt szellőzőnyílásból elvegyük a fűtést, mert a meleg a telefon túlmelegedéséhez vezethet! Vásárláskor választható a klasszikus keretes modell, de rendkívül praktikus és innovatív megoldás a mágneses tartó is, amibe egy mozdulat a ki- és behelyezés. Ez utóbbi általában vízszintesen is forgatható.

Autó típustól függően jó megoldás lehet a műszerfalra és szélvédőre illeszthető tartó is, de alaposan gondoljuk át, hogy nem lóg-e bele zavaróan a látótérbe, és nem lesz-e túl messze. Itt is válogathatunk a klasszikus modellek és a szupertrendi mágneses változat között.

Spigen Kuel H35 teleszkópos mágneses tartó. Stabil és tartós. Forrás: Etuo.hu

Stabilitás

Lelki békénk és a telefon épségének megóvása szempontjából kritikus fontosságú a telefon stabilitása. Felejtsük el a szilikonpados változatot, ha csak nem szeretnénk megtanítani a mobilt repülni!

Ebből a szempontból is igen jól teljesítenek a szellőzőbe illeszthető tartók, de ritkán előfordul, hogy a rácsok nem bírják a súlyt és a telefon lefelé fordul. A tapadókoronggal rögzíthető tartók általában jól rögzítenek, de érdemes különös hangsúlyt helyezni a felület portalanítására.

A műszerfalra helyezhető mágneses tartók ragasztójától nem kell megijedni, ezek mind visszaszedhetőek és kifejezetten stabilak. Ugyanígy jól működik maga a mágnes is: egy percig nem kell attól félni, hogy esetleg elengedne!

Tölteni vagy nem tölteni?

Aki sokat van úton, és közben használja a telefon navigációját, annak létfontosságú, hogy a telefon gyorsan és kényelmesen tölthető legyen. A telefontartó vásárlásakor vegyük figyelembe, hogy a kábel ne fusson zavaró helyen. Válasszunk megbízható, jó minőségű töltőkábelt, mert a túl olcsó, gyenge minőségű kábelek akár tönkre is tehetik a drága mobilt.

Baseus Rock Solid QI vezeték nélküli töltővel. Infravörös érzékelő a könnyebb használatért. Forrás: Etuo.hu

Aki pedig extra kényelmes megoldásra vágyik, az vásárolhat olyan autós telefontartót is, amelyikhez mágneses QI szabványú vezeték nélküli töltő is jár. Így nem kell bajlódni a kábel csatlakoztatásával sem.

Illeszkedő dizájn

Ma már megvan a lehetőség, hogy ne egy csúf, az autó belterétől elütő tartót válasszunk. Érdmes éppen ezért körülnézni a piacon: rengeteg különböző forma és stílus fellelhető.

Aki pedig nem szeretne túl sok időt rászánni a keresgélésre, annak remek megoldás egy széles választékkal rendelkező, megbízható webáruház. Az Etuo.hu tökéletes választás, mert az óriási választékon kívül garantált a jó minőség is, ráadásul ha a termék valamiért nem tetszene, 30 napon belül lehetőség van indoklás nélkül visszaküldeni. Ebben az esetben a vételárat természetesen visszatérítik.