Negyvenkét pilóta vágott neki a napnak a Drone Racing Hungary bajnokság második, a Hungaroring célegyenesében megtartott versenyén. Bár az aszfalt nem a legkíméletesebb talajtípus, ha valaki nem tervezetten landol (értsd, lezuhan), alig volt olyan töréskár, amit ne lehetett volna megjavítani, s ami után ne lehetett volna folytatni a küzdelmet. Bársony Péter versenyigazgató, a Magyar Drón Egyesület elnöke fáradhatatlanul indította egymás után a versenyfutamokat, s a végén természetesen levonta a nap tanulságait.
„Jó úton járunk. Az első versenyhétvégén tapasztalt technikai hibák kilencven százalékát sikerült orvosolnunk, ezáltal sokkal gördülékenyebben, pörgősebben zajlott a verseny, a pilóták is fejlődtek, igaz, a döntő futamok során azért még mindig megremegtek a kezek, de azt hiszem, ez teljesen normális, sőt, a verseny szükséges része.”

Ami az időjárást illeti, délutánra valamelyest alábbhagyott a szél, így a trükkös pályán már-már ideális körülmények között tehették meg gyors köreiket a versenyzők.  Abszolútban a leggyorsabb a horvát Ironic GTI volt, aki csak azért utazott négy és fél órát Horvátországból, hogy a magyar F1-es pályán próbára tehesse tudását.
„A helyszín elképesztő volt, és ez a nyolcast formázó pálya is nagyon feküdt nekem – rettenetesen gyorsan lehetett rajta repülni. Szerencsére nem volt technikai problémám, úgyhogy nagyon élveztem az egész napot. A szél is csak a visszafordítókban volt zavaró, a kapuk között és az egyenesekben egyáltalán nem” – nyilatkozta Ironic GTI, aki mögött a szlovák Loopy SVK végzett.

Az abszolút harmadik helyezett és egyben a magyar értékelés győztese ZsolteeFPV (Ilyés Zsolt), aki szintén azt emelte ki, milyen nagyszerű érzés volt megméretni magát azon a pályán, amelyen a Formula–1-esek száguldanak.
„Az első futam technikás pályájához képest ez sokkal gyorsabb volt, úgyhogy nyilván több adrenalint is termelt – azt hiszem, a Hungaroring ezen a napon az összes versenyző szívébe belopta magát. A pálya vonalvezetése valamivel egyszerűbb volt, mint legutóbb, ez segített abban, hogy lazábban repüljünk. A győzelmem kulcsa pedig most is az volt, mint legutóbb: próbáltam nem feszegetni a határaimat, hanem inkább gyorsan, de biztosan beérni a célba” – nyilatkozta ZsolteeFPV, aki a két verseny eredménye alapján húsz ponttal vezeti a bajnokságot.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!