Michelisz a legjobb helyen jutott be az időmérő harmadik szakaszába, ahol a négy Citroen előtt végzett a legjobb idővel és így megszerezte a pole pozíciót – ez volt az első alkalom ebben a szezonban, hogy nem a francia csapat valamelyik nyerte az időmérőt. Ennek értelmében első futamon az első, a második futamon a 10. helyről indulhatott. Lopez a videós riportban csodálkozott, hogy csak Norbi maradt talpon és a gyári Honda csapat sehol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az első futamban már a rajtnál eldőlt a nagy párbaj, Michelisz Norbit megelőzte Lopez. Loebbel is harcolt Norbi, vele is koccolni kellet a dobogóért. Muller lépett még nagyot előre a rajt után, a hetedikről a negyedikre, és ezzel vezette is a középmezőnyt mindaddig, amíg nem hibázott egy nagyot. Azonnal rávetették magukat a csapattársak a koncra és Ma Csing Hua nyomott egy olyan féktávot Mullerrel szemben, hogy egy fizikus simán letette volna a haját a rázókőre. Mintha lett volna egy gomb abban az autóban, amelyik a tapadást segíti…

A negyedik körben Coronel fékhiba miatt csúszott a sóderágyba, egy körrel később Chilton ugyanott. Más nem történt, és bár némileg csalódott Norbi, ez természetes, a második helyet úgy szerzi meg általában az ember, hogy elveszíti az elsőt. Műszaki probléma miatt – akadt a kuplung – végképp jogos a csalódottság. Ez történt most is, de nem szabad csüggedni, inkább az első hely ne sikerüljön, mint például a hetedik.

A második futam igazi ízét a Huff, Loeb, Tarquini, Ma négyes adta, gyönyörű autóversenyt produkáltak a végéig, lehetett visítani kanyaronként annak, aki szereti a koccolós, sportszerű kergetőzést. A rajtnál Catsburg beragadt és a mellőle rajtoló Valente is egy helyben pörgött, Monteiro a harmadik helyről indulva már az első kör végére szinte behozhatatlannak tűnő előnyt autózott ki. Tarquinit konkrétan megüthette a guta, hát, visszaütött kicsit később az olasz, Ma Csing Hua pedig kipördült. Micheliszt kilökte a marokkói Bennani, a magyar pilóta az utolsó előtti helyre esett vissza. A kilencedik körben aztán a motor vészprogramba kapcsolt, nem volt értelme tovább folytatni a körözést, Michelisz Norbi kiállt.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!