„Az nevet, aki utoljára nevet! Fantasztikus győzelmet szereztem itt a Korzika Ralin! Nagyszerű csatát vívtam Elfyn Evans-szel és Scott Martinnal, nagyon sajnálom őket.” – szögezte le Thierry Neuville Twitter oldalán, aki első rali világbajnoki győzelmét itt, Korzikán szerezte meg 2017-ben. Thierry Neuville-nek nem ment rosszul a Korzika Rali, de a végső sikerben azért mégsem hihetett maradéktalanul. Némi szerencse is kellett a győzelemhez, ami a belga mellé szegődött a rali végével. Vasárnap az első szakaszon a Hyundai pilótája átadta az előzőleg megszerzett vezetést Evansnak, aki azonban váratlanul defektet szenvedett a rali utolsó gyorsasági szakaszán, így ezüsttálcán nyújtotta vissza az első helyet Neuville-nek. Evansot még Sebastien Ogier is kielőzte, így a walesi pilóta kénytelen volt beérni a harmadik hellyel.

Az utolsó szakaszt, a televízió által közvetített Power Stage-et végül Kris Meeke nyerte meg a Toyotával. Így az övé lett az öt bónuszpont. Az északír pilótát Ott Tanak (négy pont), Teemu Suninen (három pont), Thierry Neuville (két pont) és Sebastien Ogier (egy pont) követte a sorban. Thierry Neuville a győzelemért és a Power Stage-en szerzett negyedik helyért járó pontokkal az egyéni ponttábla élére állt Sebastien Ogier elé. Evans még így is büszke lehet a teljesítményére, nem rajta múlt a győzelem elvesztése. Bár Dani Sordo nagyon szeretett volna felállni a dobogóra, a spanyol aszfaltspecialistának végül be kellett érnie a negyedik helyezéssel. Teemu Suninen hozta célba az M-Sport Fordját az ötödik helyen Ott Tanak előtt, akitől sokkal többet vártak ezen a ralin. Sajnos az észt pilótát is egy defekt hátráltatta, s az ezáltal elvesztett két perc (11. gyorsasági szakaszon) miatt a győzelmi esélyeinek is lőttek. Az egyéni ponttábla éléről a harmadikra esett vissza, de nem sok lemaradással az élen álló Neuville mögött.

Nem csak Ogier, Esapekka Lappi is az első tíz között ért célba a Szépség Szigetén. Bár a Citroen hazai raliján megszerzett hetedik helyezésre nem lehet annyira büszke a fiatal finn. Őt Sebastien Loeb követi a nyolcadik helyen a Hyundai volánja mögött. A francia pilóta jelét sem mutatta annak, hogy innen már négyszer hazavihette a múltban a győztes trófeát. Küszködve szerezte meg a nyolcadik helyet hazai raliján. Kris Meeke és Jari-Matti Latvala zárja az első tizet a Tour de Corse-on. Az északír pilóta már a nyitó napon autója mechanikai meghibásodása miatt késlekedett és végül öt perccel a győztes mögött a kilencedik helyen ért célba. Csak a Power Stage győzelem enyhíthette a Toyota-pilóta bánatát. Meeke mögött csapattársa, a finn Latvala futott célba tizedikként.

A következő világbajnoki ralira négy hetet kell várnunk, hiszen 2019. április 25-28. között kerül megrendezésre az Argentin Rali. Tavaly Ott Tanak nyert Argentínában és Thierry Neuville, valamint Dani Sordo követte őt a dobogón. 2017-ben azonban a Korzika Ralin megszerzett győzelmét az Argentin Rali-győzelemmel fejelte meg Thierry Neuville. Ha erre a versenyre gondolnak, mind Neuville-nek, mint Evansnak dejavu érzése lehet, hiszen ott is Elfyn Evanstól kapta a belga a győzelmet. A bronzérmes helyen akkor Ott Tanak ért célba. Ezek után nagy talány, ki állhat fel a dél-amerikai rali dobogójára. Tanak, Neuville vagy éppen Ogier?

2019-es Korzika Rali eredménye
1. Thierry Neuville (BEL) Hyundai I20 3:22:59,0
2. Sebastien Ogier (FRA) Citroën C3 3:23:39,3
3. Elfyn Evans (GBR) Ford Fiesta 3:24:05,6
4. Dani Sordo (ESP) Hyundai I20 3:24:17,4
5. Teemu Suninen (FIN) Ford Fiesta 3:24:23,6
6. Ott Tanak (EST) Toyota Yaris 3:24:39,0
7. Esapekka Lappi (FIN) Citroën C3 3:25:08,1
8. Sebastien Loeb (FRA) Hyundai I20 3:26:38,2
9. Kris Meeke (GBR) Toyota Yaris 3:28:05,3
10. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris 3:29:43,6

A világbajnokság állása
1. Thierry Neuville (BEL) Hyundai WRT 82 pont
2. Sebastien Ogier (FRA) Citroen WRT 80 pont
3. Ott Tanak (EST) Toyota Racing WRT 77 pont
4. Elfyn Evans (GBR) M-Sport Ford WRT 43 pont
5. Kris Meeke (GBR) Toyota Racing WRT 42 pont
6. Esapekka Lappi (FIN) Citroen WRT 26 pont
7. Sebastien Loeb (FRA) Hyundai WRT 22 pont
8. Dani Sordo (ESP) Hyundai WRT 16 pont

Gyártók
1. Hyundai WRT 114 pont
2. Citroen WRT 102 pont
3. Toyota Racing WRC 98 pont
4. M-Sport Ford WRT 70 pont