A korai időszakban a Lotus előszeretettel használt Renault motorokat és váltókat utcai autóiban, manapság pedig az F1-es csapat révén folytatódott az együttműködés. Ez utóbbinak azonban vége lett, és az egyik szponzor, az EMC megtalálta a méltó módját a búcsú ünneplésének: Guinness világrekordot állítottak fel.

Pontosan 87 láb 7 inch, azaz 26,7 méter távolságra ugrottak egy Renault Magnum kamionnal, az i-re pedig az teszi fel a pontot, hogy a repülő kamion alatt áthajtott egy versenyautó. Muszáj megjegyezni, hogy a világrekordhoz a rámpa vége és a szerelvény hátulja közötti távolságot mérték le, a szerelvény orra 137 láb 7 inch, azaz 41,9 méter távolságra repült.

Mike Ryan ült a nyergesvontató, Marton Ivanov meg a versenyautó volánja mögött, mindketten kaszkadőrsofőrök, akik több Bond, Bourne és Fast & Furious film forgatásán is dolgoztak már. Arra kérik a felvétel nézőit, hogy ne nagyon próbálkozzanak ilyen mutatvánnyal, hosszas előkészítés előzte meg az itt látható produkciót. Aki nem hiszi, az EMC tematikus Lotus F1 Team oldalán megnézheti a világrekord-ugrás előkészületeiről készített werkfilmet is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!