A Chevrolet épp azon van, hogy meggyőzze a vásárlókat arról, hogy milyen szuper kis járgány az Opel Mokka testvérmodellje, a vele közös gyártósoron, Dél-Koreában készülő Trax szabadidő-autó.

Arra különösen büszkék, hogy az előredönthető anyósülés miatt akár 230 centis tárgyakat is lehet szállítani az új jármű belsejében. Már ha lehet hinni nekik, ugyanis a számokkal hadilábon állnak. A kevés képzelőerővel megáldott újságírók számára három papírmasé figurát is készítettek szemléltető-eszköznek.

Volt egyszer egy 2 méteresre összenyomott „alumíniumlétra”, egy 2,10 méteres „kosaras”, illetve egy 2,3 méteres „mérőszalag”. Utóbbival akadt egy kis probléma. Valamiért lehagyták róla a 40-es számot, cserébe megkettőzték az 50-est. Mindkét irányban.

Amikor felhívtam az elszámolásra a program szervezőjének figyelmét, ő is megdöbbent. Már két hete ment a program, és eddig senki nem szúrta ki a bakit. Miután hivatalos állásfoglalást kértem az ügyben, rövid tanakodás után leszögezték: a Chevrolet minden számot egyaránt szeret, nem szándékosan diszkriminálták a 40-est, ami egyébként egy nagyon szép szám. Emberi hiba miatt maradt ki a sorból. Ezzel párhuzamosan azt is mondták, hogy nem próbálják előnyben részesíteni az 50-est a többivel szemben. A Chevrolet Trax esetén a méret a lényeg, nem pedig a számsor helyessége….

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!