„ A kultúra támogatásának hagyománya van vállalatunknál. Szívesen támogatunk olyan eseményeket, melyek kulturális értékeket közvetítenek. Az Omega egyedi stílusával kultuszt teremtett és újra írta a zenetörténelmet Magyarországon. A zenekar prémium színvolnalat képvisel, mely összeköt minket. Ezért döntöttünk úgy, hogy a város kezdeményezését főszponzorként támogatjuk.“- mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója a koncertet bejelentő sajtótájékoztatón.

A hagyományos kulturális fesztivál nyitóestéjén több mint 30000 koncertrajongó hallgathatja az Omega zenéjét a Dunakapu téren. A rocksztárok két órán keresztül örvendeztetik örökzöld slágereikkel a győri közönséget. A vállalat nagy hangsúlyt helyez olyan kiemelkedő kulturális események támogatására, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a vállalat munkatársai, valamint Győr és a régió lakosai körében is. Az Audi Hungaria 2002 óta főtámogatója a Győri Balett Társulatának, hozzájárul a Győri Könyvszalon és további jelentős események megrendezéséhez.

Az Omega 1962-ben alakult. A jelenlegi felállásban az együttes tagjai 1971 óta játszanak együtt. Az együttes közel négy évtizede alatt számos zenei stílust képviselt. Az együttes zenei stílusa a Beat-től kezdve a Hardrock-on és Progressive Rock-on keresztül a New Wave-ig terjed. Az együttes 45 éves jubileumát ünnepli ebben az évben.