Bár a Zengő Motorsport pilótájának közel áll a szívéhez a Slovakiaring, hiszen itt szerezte élete első WTCC-s pole pozícióját, s az elmúlt két évben kétszer is a dobogóra állhatott, most talán egy picit csökkent a vonzalom: a túraautó-világbajnokság vasárnapi két futam ugyanis még véletlenül sem úgy sikerült neki, ahogy szerette volna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kezdődött minden az időmérővel, amelyen csak a tizenharmadik időt autózta. Úgy tűnt, a Hondának egész egyszerűn sok a plusz hatvan kiló, ezzel a teherrel nem tudta felvenni a versenyt az ellenfelekkel.

Persze ennek ellenére azért egy pontszerzésben még lehetett bízni, ám az első futamban ez sem jött össze. Michelisz ugyan egy remek rajttal rögtön feljött a kilencedik helyre, ám a nyolcadik körben defektet kapott, lelassult, s végül a kavicságyban kötött ki.

A második futamon azonban minden sokkal jobban alakult. Persze vérmes reményei itt sem lehettek, látva a hétvégi erőviszonyokat, de ilyenkor is a legtöbbet kell kihoznia magából és autójából, s ezt meg is tette. Az előtte kihulló ellenfeleknek köszönhetően lépésről lépésre került előrébb, végül már a nyolcadik helyen autózhatott, s bár Monteiro hevesen támadta, egyszer alaposan bele is szállt hátulról, megtartotta ezt a pozíciót, vagyis pontot tudott szerezni. Az első futamot Yvan Muller, a másodikat Sébastian Loeb nyerte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!