1969-ben mutatták be a Ligier JS1-es versenyautót, majd 1972-ben érkezett a JS2-es, amelynek legnagyobb sikere egy LeMans-i második helyezés volt 1975-ben. Ez utóbbit akarták megidézni a Ligier Sportcars ötvenedik évfordulójára készített JS2 R elnevezésű autóval, amelyet a Párizsi Autószalonon, de a sajtónapok után mutattak meg a nagyvilágnak.

Nem versenypályás használatra átalakított utcai autóról van szó, hanem egy kezdettől fogva versenygépnek konstruált járműről, amelynek acél csőváz az alapja, üvegszálas műanyagból készül a karosszériája. A 3,7 literes, 330 lóerős V6-os szívómotor a Ford terméke, a saját tömeg mindössze 980 kg, az üzemanyagtartály 100 literes. Az Onroak Automotive (a Ligier Sportcars márka tulajdonosa) az FIA Free Formula Sports Cars (Group E) kategória szabályzatának megfelelően fejlesztette az autót, az alapján lehet homologizálni.

Az érdeklődők már november hónapban, a Magny-Cours versenypályán kipróbálhatják majd a Ligier JS2 R-t, az első ügyfélautókat 2019 januárjában adják át tulajdonosaiknak. Jövőre hívják életre Franciaországban a Ligier JS Kupát, ahogy JS2 R-ekkel versenyezhetnek majd a pilóták, ezzel a versenysorozattal kapcsolatban novemberben árulnak el további információkat.