Tavaly sikeres volt az „Egyenesen a Hungaroringre” elnevezésű jegy, amely az állóhelyen kívül a mogyoródi pálya tömegközlekedéssel való megközelítésének költségét is tartalmazta, így idén is megismétlik az akciót, amelyet ki is bővítettek.

Kétféle jegyre lehet jelentkezni, 9990 Ft-ért 10 000 állóhelyre, 19 990 Ft-ért 2500 ülőhelyre szóló belépőt kínálnak az egyedi konstrukcióban, amely lényegében az állami többségi tulajdonban lévő cégek összefogásának köszönhető. A MÁV, GySEV és a Volán összes járatát (az Árpád híd-Hungaroring közvetlen járatot is), a BKK hálózatából pedig a metróvonalakat lehet a jegy érvényességének napján ingyen igénybe venni.

De nem csak ez a hír a Hungaroringgel kapcsolatban, ahol már megkezdődött a szerződéshosszabbítás feltételeként szabott felújítás. Átadták az új Pályakórházat (építkezés és felszerelés: 125 millió Ft + ÁFA), a célegyenesben a Gold tribün előtt új biztonsági kerítést építenek 485 méter hosszon (42 millió Ft + ÁFA), és a sajtóközpontot is modernizálták (50 millió Ft + ÁFA), ezen kívül tribünökön és a jegyárusító pavilonokon is dolgoznak még a rajtig. Úgy számolnak a szervezők, hogy a Magyar Nagydíj napján, július 28-án írják majd alá a 2017-2021 közötti időszakra szóló hosszabbítást.

Rögtön azt követően, hogy az F1 levonul a pályáról, elkezdődik magának az aszfaltcsíknak a felújítása. Kicserélik a rázóköveket, új burkolatot kap a pálya (várhatóan változatlan marad a nyomvonal) és a bukóterek nagy részét is leaszfaltozzák majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!