A DTM osztrák versenyén Robert Wickens, Pascal Wehrlein és Timo Schneider a hatodik helyért versenyeztek, amikor az utolsó körben az Aud Motorsport vezetője, Dr. Wolfgang Ullrich azt üzente a pilótájának, hogy „Schieb ihn raus”, azaz lökd ki. Nem sokkal ezt követően (a tévéközvetítésben ugye kicsit késleltetve adják be a csapatrádiót) Timo Schneider ezt tette a két előtte lévő Mercedes-szel, és megszerezte a hatodik helyezést.

Persze a futam után rögtön hárítani kezdett az Audi, de ez nem hatotta meg a Német Motorsport Szövetség (Deutschen Motor Sport Bund) képviselőit, akiknek vizsgálata megállapította, hogy igenis hallotta a csapatfőnök üzenetét a versenyző. A tegnapi tárgyaláson sportszerűtlen magatartás miatt bűnösnek találták az Audi csapatát, és 200 ezer euró (63 millió Ft) pénzbüntetésre ítélték, ezen felül törölték az összes Audi pilóta osztrák futamon szerzett pontjait, összesen 62-tőt, illetve Dr. Wolfgang Ullrich-ot a szezon végéig kitiltották a boxutcából illetve azt is megtiltották, hogy a csapatrádióban beszélhessen. Timo Schneider, a sportszerűtlen magatartásáért ezen felül el lett tiltva a moszkvai DTM futamon indulástól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!