Óriás lett az új Mini raliautó a régihez viszonyítva Óriás lett az új Mini raliautó a régihez viszonyítva

Noha idén a Monte Carlo Rali nem része a Rali-vb naptárnak, a Mini mégis elvitte az új Countryman WRC-t a városállamba, ahol a régi győztes versenyautó mellett mutatkozott be az újdonság.

Február másodikán, a hajlani órákban ért célba Rauno Aaltonen-Helmut Artacker páros a Rallye Monte Carlo Historique elnevezésű veteránversenyen Február másodikán, a hajlani órákban ért célba Rauno Aaltonen-Helmut Artacker páros a Rallye Monte Carlo Historique elnevezésű veteránversenyen

Február másodikán ért célba a Rallye Monte Carlo Historique elnevezésű veterán-verseny, ahogy Rauno Aaltonen egy régi, 1967-es gyári Mini raliautóval vett részt. A finn pilóta 4101 km-t vezetett a Marrakeshi rajt óta, a navigátora Helmut Artacker volt. A páros nagyon örült annak, hogy nem gyári, hanem modern, puhább lengéscsillapítók voltak az autóban, mert így még a több mint négyezer kilométer alatt se fáradtak el. Paddy Hopkirk, az 1964-es Monte Carlo bajnoka is köszöntötte régi kollégáját.

Mentek egy tiszteletkört a raliautókkal a városban, a képen a Formula-1-ből is ismert kaszinó előtti kanyar Mentek egy tiszteletkört a raliautókkal a városban, a képen a Formula-1-ből is ismert kaszinó előtti kanyar

Dani Sordo és Kris Meeke a rövid üdvözlést követően rögtön tovább is indultak Spanyolországba, ahol még tesztelik az autót annak hivatalos, április 13-án esedékes leleplezése előtt.