Október 11-én a portugáliai Estoriben a 908 Hybrid4-et alávetették az első igazi pálya-tesztnek. Az autó valamivel többet teljesített 300 kilométernél, Nicolas Minassian, Stéphane Sarrazin és Alexander Wurz vezetése alatt. „Célunk nem az volt, hogy sokat menjünk, hanem hogy meggyőződjünk a fő funkciók működéséről”, mondta a Peugeot Sport műszaki igazgatója, Bruno Famin. „Fontos volt kielemezni mindegyik teszt adatait, hogy megértsük az eredményeket, mielőtt tovább lépünk. A rendszer jól működött és a várt módon reagált, amivel nagyon elégedettek vagyunk. Közben elkezdtünk néhány beállítást az autó alap-hangolásán. Az is jól sikerült, pozitív volt az egész.”

A sikeres bemutatkozást követően a 908 Hybrid4 tesztprogramja hamarosan folytatódik a második menettel, egy másik versenypályán, és lesznek további próbapadi tesztek is. „Érdekes lesz megfigyelni, hogyan teljesít a rendszer különböző pályákon,” jegyezte meg Bruno Famin. „Új fázis kezdődik, amikor elkezdjük nemcsak a hajtómű, hanem az egész autó finomhangolását is. De nem akarunk rohanni. Még csak a tanulásnál tartunk, a tartósteszt később jön.”

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!