Az átadásra a Porsche M5 Škoda bemutatótermében került sor, ahol Méhn Imre Škoda márkaigazgató a sajtó képviselői előtt nyújtotta át az autó kulcsát Takács Zoltánnak, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának.

A grafitszürke-metál színű Škoda Octavia Combi Business 1.9 TDI (90 LE) felszereltségéhez tartozik a szervokormány, az ABS, az első elektromos ablakemelők, a központi zár, a vezető- és utasoldali légzsák, a magasság- és tengelyirányú állíthatóságú kormányoszlop, az elektromosan állítható- és fűthető külső tükrök, a mechanikus klímaberendezés, a ködfényszóró és a megemelt futómű – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Az átalakított autó fényhíddal, többféle fény- és hangjelző berendezéssel, a jobb észlelhetőséget segítő optikai csíkokkal, speciális csomagtartó világítással és életmentő eszközökkel van ellátva. Az átépített modell mentőorvosi funkciókat lát el, a gépkocsivezető mellett egy szakorvos utazik az autóban. A rohamkocsi kialakításánál fontos szempont volt, hogy a legkülönbözőbb útviszonyok mellett is helyt tudjon állni, ezért emelték meg az autó hasmagasságát. Elsősorban olyan feladatokhoz használják majd, amelynél a gyors beavatkozás döntő fontosságú, illetve magas szakmai tudást igényel a sérülés ellátása.

A mentőautó a Budai Mentőállomás kötelékében szolgál, de egész Budapesten területén használják.