Utoljára a 2009-es Le Mans-i 24 Órás Versenyen indított gyári csapatot a Porsche, azóta hagyta, hadd küzdjön egymással a szegről-végről barát Audi és a Peugeot, no meg a Toyota. Azonban két évvel ezelőtt a visszatérés mellett döntött a cégvezetés, és a munka eredményeként most elkészült az új LMP1-es versenyautó első példánya.

A személyautóknál megszokott álcázással mutatják az első hivatalos képek a kocsit, amelynek a nevét se tudjuk, se azt, milyen erőforrás(ok) hajtják – egyedül a hibridség biztos. Jelenleg pár héttel az eredetileg tervezett menetrend előtt járnak, ezt az extra időt arra használják majd, hogy még többet teszteljék a teljesen új fejlesztést. Csak a 2014-es szezonban fognak élesben versenyezni az autóval, addig tesztelnek és minden bizonnyal további példányokat építenek a Porsche LMP1-es prototípusából, amelyet most a gyár tulajdonában lévő weissachi fejlesztőközpontban mutattak meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!