A szakasz hossza 289 kilométer volt, amelyből mindössze 50 kilométernyi tettek ki a dűnesorok. Ez rá is nyomta a bélyegét a viadal kezdete óta végsebesség-problémákkal küzdő alakulat szereplésére: az előző napi dűnés tündöklés után a most produkált 3 óra 51 perc 19 másodperces idő csak a 3. pozíció megszerzésére volt elegendő a kamionos kategóriában a szakaszgyőzelemmel visszavágó listavezető Tatra-ász, Tomás Tomecek, valamint az MAN-es portugál Elisabete Jacinto mögött.

Kovácsék a kilencedik szelektíven elért eredménnyel veszítettek egy pozíciót a kamionos összetettben is. Míg az előző napi sikerrel az 55 perces hátrányt közel 5 perces előnyre változtatták Jacintóhoz képest, addig most ismét visszacsúsztak a portugál egység mögé. Lemaradásuk jelenleg 2 perc 50 másodperc, ráadásul a triónak már csak egy esélye maradt a fordításra: a versenybíróság tájékoztatása szerint az utolsó, szenegáli szelektív szakasz – a korábbi évekhez hasonlóan – ezúttal is csak demonstrációs menet lesz, annak eredménye már nem számít bele a végeredménybe.

„Sokat nem tudok mondani a mai napról, a papírforma szerint alakultak a dolgok” – értékelt Kovács Miklós, aki 2010-ben egyszer már megnyerte az Africa Eco Race kamionos kategóriáját. „A végsebességünk továbbra is harmatgyenge, ráadásul kevés volt a dűne a szakaszon, ami tovább rontotta az esélyeinket. Sajnos veszítettünk egy pozíciót, így ismét Jacintóék mögött vagyunk az összetettben. Még nincs vége a versenynek és a holnapi szakasz biztosan nehéz lesz, így bármi megtörténhet. Elvégezzük a kötelező szervizt és kicserélünk néhány dolgot a Scanián. Próbálunk támadni és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

Az autós kategória magyar egysége, az Opel Dakar Team az előző napi motorgondok után újra elrajtolt. Szalay Balázs és Bunkoczi László problémái nem oldódtak meg: kikerülték a dűnéket, kihagytak néhány útpontot, s bár az előző, félbeszakított szakaszért kapott 10 órás büntetés után további plusz órákat írnak majd az idejükhöz, az összesítés 15. helyén álló páros nem adja fel és folytatja az utat a cél felé. A napi szakaszt az autósoknál egyébként a francia Yves Fromont nyerte, míg az utóbbi öt év győztese, Jean Louis Schlesser a mai 3. helyezése után is 1 óra 27 perccel előzi meg elsőszámú üldözőjét, az Overdrive-Toyotával versenyző belga Jacky Loomans-t.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!