Az SCCA szervezet US Major Tour sorozatán belül a Virginia International Raceway elnevezésű pályán rendeztek több versenyt a múlt hétvégén, az egyik futamon egy felrobbant motor miatt hatalmas mennyiségű olaj került az aszfaltra a célegyenesben, amelyet annak rendje és módja szerint olajmegkötő-anyaggal terítettek be. Azonban ezt követően nem takarították föl a port, hanem egyszerűen ráengedték a Spec Miata bajnokság mezőnyét.

A felvezetőkörben még mindenki el tudta kerülni a kérdéses útszakaszt, de a repülőrajtnál ugye minden centiméterért megy a küzdelem, természetes, hogy a pálya teljes szélességét kihasználják a pilóták. Az egymás mögött pár centire haladó autók akkora port kavarnak fel, hogy szó szerint megszűnik a látótávolság, aztán valaki elveszíti az uralmát autója fölött és indul is a láncreakció.

Hatalmas baleset lett a dologból, szerencsére csak anyagi kár keletkezett, és a legtöbb MX-5-ös folytatni tudta a versenyt. Az SCCA illetékesei a verseny leintését követően elnézést kértek a Spec Miata pilótáktól, de hát ez nem boldogítja azokat, akiknek az autójában több ezer dolláros kár keletkezett a szervezők hibája miatt. Az alábbi felvételen Josh Bilicki belső kamerás felvételén követhetik végig a rajt pillanatát, majd a futamot is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!