Tesztelési céllal ugyan, de már körözött egy keveset a Dacia Logan STTC versenyautó. A Dacia Dealer Team által pénzelt kocsi a Svéd Túraautó Bajnokság első futamán, május 3-4 között fog bemutatkozni élesben.

Az esélyegyenlőség jegyében szabványos alvázat és középre beépített 3,5 literes, több mint 400 lóerős motort kap a Dacia túraautó, egyedül a karbonból készített karosszéria megjelenése különbözteti meg a többitől. A szabályzat még arra is kitér, hogy a Volvo szélcsatornájában vizsgálják meg az autókat, hogy azoknak a légellenállása és a spoilerek által generált leszorító-ereje is egyforma legyen. Természetesen a tömeg is szabályozott, pontosan 1000 kg.

Az esélyegyenlőség azt is jelenti, hogy a vezető tudása a döntő – jelen esetben Matthias Andersson lesz majd a pilóta. A valaha készített leggyorsabb Dacia egyébként 3 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, csúcssebessége 270 km/óra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!