Meglepően gyorsan elkészítette a Chevrolet az új Camaro gyorsulási versenyekre szánt COPO változatát, épp csak a napokban érkeznek meg az első példányok az USA-beli kereskedésekbe, és máris itt van a legbrutálisabb változat. A SEMA tuningshow-n kiállításra kerülő autó megjelenését Courtney Force gyorsulási versenyzővel közösen készítették el – ezt a példányt később jótékonysági célra árverezik majd el. Egyébként szokás szerint 69 darab 2016-os COPO Camaro-t építenek, és szokás szerint szerencse dolga, hogy tud-e az ember ilyet vásárolni: a leadott megrendelésekből a gyár válogatja ki, hogy kiét teljesíti, a többieknek visszafizetik a beugrót.

Az új generációs csupasz karosszéria 60,5 kg-mal könnyebb, miközben 28 százalékkal nőtt a torziós merevsége. Karbonból sütötték a hatalmas méretű púppal rendelkező motorháztetőt, amely alatt háromféle erőforrás rejtőzhet: egy kompresszoros 5,7 literes V8-as versenymotor (még prototípus), egy 7,0 literes szívó V8-as vagy egy 6,2 literes szívó V8-as. Az erőátvitel árulkodik arról, hogy a mai technika nem képes ekkora teljesítmény kezelésére, hiszen a váltó az ősrégi, háromfokozatú THM 400-as automata, a független hátsó híd helyén pedig merevtengely található. A fékrendszer négytárcsás, de nincs fékszervo, a fogasléces kormánymű se kap rásegítést, a verseny-igényeket is teljesítő benzinpumpa pedig a speciális tankon belül került elhelyezésre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!