Még csak a harmadik szezonját tölti a túraautó-világbajnokság (WTCC) sorozatában Michelisz Norbert, ám az örökranglista statisztikáiban már most is előkelő helyeket foglal el. A 2005 óta futó versenysorozat két meghatározó alakja Yvan Muller és Gabriele Tarquini: előbbi a futamgyőzelmek, a leggyorsabb körök, az élen töltött versenykörök és a világbajnoki pontok száma alapján is az élen áll, utóbbi a pole-pozícióknál vezet.
 
– Nem nagyon szoktam foglalkozni a statisztikákkal, de természetesen tudom, hogyan állok – mondta lapunknak Michelisz Norbert. – Nagyon jó érzés például, hogy a világbajnoki pontok tekintetében már most a tizedik vagyok, ez jelzi a fejlődésemet, visszaadja azt, hogy mennyi munkát végeztem az utóbbi években. Remélem, hogy egyszer a futamgyőzelmek tekintetében is felküzdöm magam az első tízbe, ez lenne a következő célom.

Az idei szezon több mint fele lement már, a tizenkét versenyhétvége közül eddig hetet rendeztek meg. Most egy kis pihenőt kaptak a csapatok, a pilóták, legközelebb ugyanis csak július 20–22. között lesz verseny, Brazíliába utazik a mezőny. A világbajnoki pontversenyben Yvan Muller vezet 245 ponttal, a második Robert Huff 227-tel, a harmadik Alain Menu 210-zel, Michelisz Norbert a hetedik helyen áll 106-tal.
 
A statisztikák.

Futamgyőzelmek száma: 1. Yvan Muller 27, …15. Michelisz Norbert 2.
Pole-pozíciók száma: 1. Gabriele Tarquini 15, …11. Michelisz Norbert 1.
Leggyorsabb körök száma: 1. Yvan Muller 20, …11. Michelisz Norbert 4.
Az élen töltött versenykörök száma: 1. Yvan Muller 331, …14. Michelisz Norbert 40.
Világbajnoki pontok száma: 1. Yvan Muller 1389, … 10. Michelisz Norbert 298.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!