Lehet, hogy nem a kombi karosszériával folytatódik a harmadik generációs Škoda Fabia bemutatója, van annál egy sokkal sürgősebb újdonság is: jövőre már az új megjelenéssel áll majd rajthoz a Fabia raliautó. Könnyen lehet, hogy ez lesz majd a csehek párizsi standján a másik újdonság az ötajtós változat mellett, a kombira meg tavaszig (Genf) várunk.

Görögországban már teszteli a gyári csapat az új generációs raliautót, amellyel kapcsolatban a legnagyobb hír, hogy kategóriát vált. Eddig S2000-es volt, azaz 2,0 literes szívómotor hajtotta, az új már R5-ös lesz, tehát 1,6 literes turbómotor mozgatja. Meglepő módon egy jelentős árcsökkenéssel is jár majd együtt, a hírek szerint a 2015-ös Škoda Fabia R5 alapváltozata (csak aszfalt futóművel) már 180 000 euróért megvásárolható lesz. Jórészt csak a generációváltásból adódó formai változások láthatóak a zebra-mintával álcázott prototípuson, hiszen a fő keretek (maximális szélesség, satöbbi) nem változnak a kategóriaváltással. A tesztelés során egyébként Jan Kopecký ült a volánnál, rajta kívül még a csapat főmérnökét, Aleš Rada-t i látták a helyszínen. Nem tudni, mikorra fejeződik be a homologizáció, várhatóan az év közepe felé már rajthoz állhat az új Škoda Fabia R5-ös raliautó a cseh Autoweb weboldal információi szerint.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!