Kovács Miklós pilótát, Czeglédi Péter navigátort és Tóth Tamás vezető szerelőt az előző napon egy defekt fosztotta meg attól, hogy Atar környékén, a klasszikus dakaros szakaszon a kamionosok legjobbjaként végezzenek. A terep ezúttal is hasonló volt, hatalmas dűnék és komoly navigációs kihívások vártak a versenyzőkre, s a magyarok ismét tartották a lépést a monstrumok kategóriájának élmezőnyével, a gyári Kamazzal, Tatrával és MAN-nel.

A szakaszt – amely a végelszámolásba beszámító menetek között az utolsó előtti volt az idei Africa Eco Race-en – 6 óra 6 perc 27 másodperces idővel a 4. pozícióban zárták Anton Shibalov, Tomás Tomecek és Elisabete Jacinto mögött. Míg Shibalov a Kamazzal a végére meglépett a többiektől, addig a magyarok Tomecektől 6, Jacintótól pedig mindössze 4 percet kaptak. A kamionos kategóriában így Jacintótól 59 perccel elmaradva a 4. helyen állnak, míg az autós-kamionos összesítésben előreléptek a 8. pozícióba.

„Tegnap kemény napunk volt, de nagyon élveztük és ugyanez igaz a mai napra is. Problémák nélkül teljesítettük a távot, nagy csatát vívtunk a Kamazzal, a Tatrával és az MAN-nel, ami ismét roppant izgalmasnak bizonyult. Nagy öröm számunkra, hogy míg Marokkóban szenvedtünk a beállításokkal, addig itt, a dűnéken sokkal jobbak vagyunk és tudjuk, hogy az itt szerzett tapasztalatok nagyon hasznosak lesznek a későbbiekben. Már nagyon közel vagyunk a végéhez, ezért felesleges kockázatot semmiképp nem akarunk vállalni, de a holnapi utolsó mért gyorson azért még beleadunk mindent” – nyilatkozta a pilóta, Kovács Miklós.

Az autósoknál meglepetésre a Volkswagen Tarekek dominanciáját hozta a hétfői nap, az ötödik Africa Eco Race-győzelmére hajtó Jean-Louis Schlessert Abdelhamid Abouyoussef és Yves Fromont is maga mögé utasította. Schlessernek ezzel együtt sem kell túlságosan aggódnia: az autós kategória összetettjének 2. helyén álló Oscar-pilótát, az orosz Anton Grigorovot 5 óra 45 perccel előzi meg, míg a 3. helyen álló Fromontéknak van esélyük az ezüstérmes pozícióra, ugyanis lemaradásuk mindössze 2 perc 12 másodperc Grigorovhoz képest.

A motorosoknál folytatódott Martin Fontyn és Guillaume Martens kiélezett különmeccse: a két KTM-es közül ezúttal Fontyn bizonyult jobbnak, aki 43 perc 49 másodpercet vert Martensre és a belga ezzel 1 óra 1 perc 54 másodpercre növelte az előnyét holland riválisával szemben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért