Kiss Pál Tamás a szombati időmérő edzésen a nyolcadik helyen végzett, így ebből a pozícióból vágott neki a futamnak. Tomi jó rajtot kapott el, aminek köszönhetően siker ült is rögtön néhány helyet előre ugrania, aztán az első kanyar után leszorították, így visszaesett a nyolcadik helyre.

Ezután az ő szemszögéből különösebb izgalmak nélkül folyt a verseny. Elsősorban helyének megtartására koncentrált, hiszen a nyolcadik pozíció egyben azt is jelenti, hogy a szabályok értelmében másnap a pole pozícióból indulhat. A futam végére igencsak elkoptak az abroncsok, egyre jobban csúszkált a kocsi, de sikerült célba érni. Kiss Pál Tamás így nyilatkozott a szombati futamot követően: „Örülök, hogy pontszerző helyet szereztem, megvan az első pontom. Nagy dolognak tartom, hogy holnap pole pozícióból indulhatok. Jó rajtra és jó első körökre van szükség. Én mindent meg fogok tenni, meglátjuk, hogyan sikerül. ”

A felvezető-autós szakaszt követően is meg tudta őrizni vezető pozícióját Kiss Pál Tamás, aki így rajt-cél győzelemmel nyert vasárnap Barcelonában A felvezető-autós szakaszt követően is meg tudta őrizni vezető pozícióját Kiss Pál Tamás, aki így rajt-cél győzelemmel nyert vasárnap Barcelonában

Nos, nyugodtan mondhatjuk, hogy a lehető legjobban sikerült a dolog, hiszen vasárnap Kiss Pál Tamás rajt-cél győzelmet aratott, egyben megszerezte csapatának, a Tech 1 Racingnek is az első szezongyőzelmét. Jól sikerült a rajtja, azonban a háta mögött baleset történt, valaki beragadt és többen beleszaladtak. Ekkor négy kör következett a biztonsági autó mögött. Szerencsére az újraindítást is nagyon jól elkapta Tomi, megőrizte első pozícióját. Kiegyensúlyozott versenyzésének köszönhetően 4 körrel a vége előtt igencsak megnőtt a különbség, hiszen már több mint 1 mp volt az előnye. Az utolsó 3 körben több kipördülő versenyzőt láthattunk, ezúttal megúszták a biztonsági autós köröket. Végül Tamás 1,2 mp előnnyel magabiztosan autózott el a kockás versenyzászló alatt, megszerezve így élete első GP3 futamgyőzelmét.

Alig kezdődött el az első szezonja a GP3-ban, máris futamgyőztes Kiss Pál Tamás Alig kezdődött el az első szezonja a GP3-ban, máris futamgyőztes Kiss Pál Tamás

Első GP3-as diadalát követően ezt mondta Kiss Pál Tamás: „Tény és való, izgalmasabb volt, mint tegnap! A felvezető körben próbáltam a gumikra vigyázni. Jól tudtam a biztonsági autó mögött menni, és sikerült jól elkapnom az újraindítást is. Ezután végig vigyáztam a gumikra, próbáltam minimálisan csúszkálni. Amikor nagyon közeledett Merkel, próbáltam a limiten menni, amennyire csak lehet. Köszönöm a szponzoraimnak és mindenkinek, aki szurkolt nekem, fantasztikus volt számomra ez a verseny, kirázott a hideg a célba érés pillanatában.”