Mennyire boldogok lehettek azok a lakosok/nyaralók a török Samsun városában, akik július 15-én fültanúi lehettek a legújabb drift-világrekordnak! A német Harald Müller első, este 8-kor indított próbálkozása idő előtt félbeszakadt, úgyhogy 21:40-kor újra nekikezdett, és ezt követően 2 óra 25 percen keresztül, azaz lényegében éjfélig csúszkált keresztbe autójával. Próbáljanak csak meg gumicsikorgás-dübörgő zene mellett aludni! Persze a tiltakozásnak sok foganatja nem lehetett, hiszen az esemény szervezője a török Fiatalság és Sport Minisztérium volt…

Szóval másodjára a 235,5 méter hosszúságú, felvizezett körpályán már 612 kört tett meg kilinccsel előre a német pilóta, ami 144,126 km keresztben csúszást jelent. Ehhez egészen pontosan 1 óra, 25 perc 18 másodpercre volt szüksége.

Az autó egy 2012-es Toyota GT86-os volt, amelynek motorjához nem nyúltak, a helyszínen jelen volt Görkem Cosgun is, aki a King of Europe Drift versenysorozat bírája, ő tanúskodott arról, hogy tényleg egész idő alatt driftelt az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!