Hosszútávú autóversennyel nyitja idei nemzetközi szezonját a Hungaroring. A pénteken és szombaton, április 5-én és 6-án megrendezésre kerülő Dunlop 12h Hungary 2013 előzetes nevezési listáján tizennyolc csapat szerepel. Svájci, francia ausztrál, belga, svéd, török, holland, dán és angol egységek tizenkét órás küzdelmét láthatják majd az eseményre kilátogató nézők.

A megbízhatósági megmérettetésen többek között egy Lamborghini Gallardo LP560-4-es, négy Porsche 997 Cup, egy-egy Lotus Evora GT4 és Lotus Exige S2 áll rajthoz. A mezőnyben lesz még BMW, Audi, Renault, Seat, Volkswagen Golf és egy 6200-as GC Automobile GC 10-V8-as is. További érdekesség, hogy a török Borusan Otomotiv Motorsport egyedüliként öt versenyzővel nevezett, míg hárman, a francia B2F compétition, az ugyancsak francia EUREC RACING és a svájci TTC Racing mindössze kettő-kettővel. A többiek három illetőleg négy versenyzővel szállnak harcba.

Pénteken az edzésekre kerül sor, délután és este, míg a gördülő rajt szombaton reggel nyolc órakor lesz, a célba érkezésre, a verseny leintésére pedig este nyolc órakor kerül sor. A versenyt nem lehet megszakítani, és ez jelentős eltérés más autóversenyekhez képest. Ha mégis erre kellene sort keríteni, indokolt lenne a viadal megszakítása, akkor bemutatják a csak itt használatos lila színű zászlót fehér áthúzással közepén a 60-as számmal. Ez a code sixty, a code 60-as figyelmeztetés, ami azt jelenti, hogy mindenkinek ezzel a sebességgel, tehát hatvanas tempóban kell haladnia tovább. Ez konzerválja a különbségeket, nem torlódik össze a mezőny, mint például a Formula 1-ben a safety car bejövetelekor. Aki megszegi a szigorúan ellenőrzött sebességkorlátozást, büntetést kap. A holland szövetség által életre hívott, tíz éves múltra visszatekintő versenyeket a túraautók részére írták ki, de valójában teljesen nyitott a részvétel. A tankolásra külön helyet jelölnek ki, a Hungaroringen ez a boxutca elején lesz. Az ezzel szemközti főtribün részen helyet foglalók a tankolásokat szinte testközelből láthatják majd. A látvány és az előre kalkulálható izgalmas vetélkedés tehát adott, érdemes kilátogatni a Hungaroringre április 5-én és 6-án. A belépés ingyenes.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!