Utolsó fotók a balesetet szenvedett autóról
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A 29. Veszprém-rali első, kislődi gyorsasági szakaszán az 50-es rajtszámú Nemes Csaba-Nemes Richárd kettős autója fának csapódott. A versenybalesetben a pilóta, Nemes Csaba a helyszínen életét vesztette. A navigátort további kivizsgálásra kórházba szállították – olvasható a larocosport oldalán. A tragikus eseményt követően a versenyt a rendező megállította.
Az MNASZ vezetősége, a verseny rendezősége, a versenyzők, a csapattagok és a ralistársadalom minden tagja együtt érez a versenyző hozzátartozóival, és őszinte részvétét fejezi ki Nemes Csaba közvetlen családjának. Nemes Csaba 47 éves volt.

Mentőautó indul a baleset helyszínére
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Meghalt a sofőr, amikor fának csapódott autójával egy autóversenyen Szentgál külterületén vasárnap – erősítette meg értesülésünket Márta Attila katasztrófavédelmi szóvivő. Azt monda, a veszprémi hivatásos tűzoltók hidraulikus feszítővágóval szabadították ki a roncsból a két férfit, a sofőrt és a mellette ülőt. Utóbbit könnyebb sérüléssel szállították kórházba. A mentésben részt vett a Herendi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Kutató-Mentő Szolgálata is.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A rendezőség vasárnap 13 órakor megemlékezést tartott a Veszprém Arénánál az elhunyt autóversenyző emlékére. Az emberek a helyszínen arról beszéltek, hogy az elhunyt férfi régóta versenyzett, nagy rutinnal rendelkezett, és borzasztóan sajnálják a történteket.