Már 1895 óta részt vesz a versenysportban a Michelin Már 1895 óta részt vesz a versenysportban a Michelin

A 2011. január 18-22. között megrendezésre kerülő jubileumi rally rajtja a franciaországi Valence-ben lesz, és a 2011-es Intercontinental Rally Challenge (IRC) nyitófutama is egyben.

A Michelin már 1895 óta részt vesz az autó-motor sportban, amikor kimondottan a Párizs-Bordeaux-Párizs versenyre épített, Eclair elnevezésű autója bebizonyította a közönségnek, hogy a légtömlős gumiabroncsok használhatók az autókon. A verseny után a vállalatcsoport társalapítója, Edouard Michelin magabiztosan kijelentette, hogy “tíz év múlva minden autón gumiabroncsok lesznek.”

A 100 éves Monte Carlo Rali legjobb 25 amatőr versenyzőjének ajándékoznak egy garnitúra Michelin abroncsot A 100 éves Monte Carlo Rali legjobb 25 amatőr versenyzőjének ajándékoznak egy garnitúra Michelin abroncsot

Ma a Michelin úgy tekint az autó-motor sportra, mint egy, a való életben működő laboratóriumra, ahol a legszélsőségesebb körülmények között tesztelheti legújabb műszaki fejlesztéseit, mielőtt felhasználná őket a közúti abroncsoknál. A versenyzés segíti a Michelint abban is, hogy csökkentse termékeinek környezeti terhelését, és így azok megfeleljenek a XXI. század kihívásainak.