Bár Sebastian Vettelnek nagy az előnye az egyéni ponttáblán, a Red Bull németje mégsem gondolkodik még a világbajnoki címen. „A világbajnokság még hosszú, s tavaly ilyenkor más helyen álltam a világbajnokságban, s mégis képes voltam a végére behozni a lemaradást. Sok minden történhet még. A világbajnokságnak ebben a szakaszában boldog vagyok, hogy a győzelmekre koncentrálhatok.” – szögezte le a verseny győztese.

Miközben Sebastian Vettel olyannyira zavartalanul vezette a Kanadai Nagydíjat, hogy ebben néhány figyelmetlen hiba is belefért, Fernando Alonso mindössze hét körrel a futam leintése előtt előzte meg egykori csapattársát és nagy riválisát, Lewis Hamiltont. Utóbbi azért így sem panaszkodhat, hiszen a Spanyol Nagydíj óta látványosan kevésbé erősen fogynak az ezüst nyíl abroncsai. Hamilton csapattársa, a monacói győztes Nico Rosberg, az ötödik helyre kormányozta célba autóját.

A Red Bulloknak feküdt a kanadai pálya, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy Mark Webber a negyedik helyen ért célba a balesete ellenére. Giedo van der Garde ugyanis keresztülhúzta az ausztrál számításait. A holland pilóta Caterhamjével az egyik hajtűkanyarban leszakította a Red Bull első szárnyának egy darabját, így Alonso könnyen kielőzte Webbert és megszerezte tőle a harmadik helyet. Jean-Eric Vergne a Toro Rossóval nagyszerű eredményt ért el, a hatodik lett. A francia pilóta már Monacóban is pontszerző helyen ért célba, így jó sorozatát folytatva ezúttal is értékes pontokat gyűjtött a Red Bull fiókcsapatának. Paul di Resta sem panaszkodhat, hiszen a Kínai Nagydíj óta mindig pontszerző helyen fut be a Force Indiával, így a McLarent is kielőzve áll jelenleg a csapat a konstruktőrök között az ötödik helyen. A brit pilóta ezúttal a hetedik helyet csípte meg. Őt Felipe Massa és az a Kimi Raikkönen követi a sorban, aki beállította Michael Schumacher rekordját, mely szerint zsinórban 24-szer ért célba pontszerző helyen. A finn pilóta kilencedik lett Adrian Sutil Force Indiája előtt.

Sebastian Vettel elégedetten dörzsölheti a tenyerét, hiszen ezzel a kitűnő eredménnyel már 36 ponttal vezeti az egyéni ponttáblát. Hiába lett Alonso a második a ponttáblán, hátránya Vettelhez képest nőtt. A nap csalódása a szombati időmérő edzés meglepetésembere, Valtteri Bottas volt, aki az időmérőn szerzett harmadik rajthelyét nem tudta pontszerző helyre váltani. A fiatal finn pilóta végül csak 14. helyezett lett a Williams volánja mögött.

2013-as Kanadai Forma-1-es Nagydíj eredménye:

1. Sebastian Vettel Red Bull 1:32:09.143 2. Fernando Alonso Ferrari + 14.408 3. Lewis Hamilton Mercedes + 15.942 4. Mark Webber Red Bull + 25.731 5. Nico Rosberg Mercedes + 1:09.725 6. Jean-Eric Vergne Toro Rosso + 1 kör 7. Paul di Resta Force India + 1 kör 8. Felipe Massa Ferrari + 1 kör 9. Kimi Raikkönen Lotus + 1 kör 10. Adrian Sutil Force India + 1 kör 11. Sergio Perez McLaren + 1 kör 12. Jenson Button McLaren + 1 kör 13. Romain Grosjean Lotus + 1 kör 14. Valtteri Bottas Williams + 1 kör 15. Daniel Ricciardo Toro Rosso + 2 kör 16. Pastor Maldonado Williams + 2 kör 17. Jules Bianchi Marussia + 2 kör 18. Charles Pic Caterham + 3 kör 19. Max Chilton Marussia + 3 kör 20. Esteban Gutierrez Sauber + 7 kör 21. Nico Hülkenberg Sauber Nem ért célba 22. Giedo van der Garde Caterham Nem ért célba

A Forma-1-es mezőny tagjai ezúttal csak három hét múlva (2013. június 30.) állnak rajthoz a Brit Nagydíjon. 2012-ben Mark Webber szerencséjének köszönhetően nyerte meg ezt a futamot. Az utolsó négy körig Fernando Alonso vezetett, mígnem teljesen elfogytak a gumijai. Így a mögötte köröző Mark Webbernek esélye adódott megelőzni a Ferrari élmenőjét és megszerezni az első helyet. Alonso majdnem búcsút mondhatott a második helynek is, mivel annyira lelassult, hogy majdnem a másik Red Bullal autózó Vettel is kielőzte.

A világbajnokság eredménye a Kanadai Nagydíj után

Pilóták: 1. Sebastian Vettel 132 pont 2. Fernando Alonso 96 pont 3. Kimi Raikkönen 88 pont 4. Lewis Hamilton 77 pont 5. Mark Webber 69 pont 6. Nico Rosberg 57 pont 7. Felipe Massa 49 pont 8. Paul di Resta 34 pont 9. Romain Grosjean 26 pont 10. Jenson Button 25 pont Konstruktőrök: 1. Red Bull 201 pont 2. Ferrari 145 pont 3. Mercedes 134 pont 4. Lotus 114 pont 5. Force India 51 pont 6. McLaren 37 pont 7. Toro Rosso 20 pont 8. Sauber 5 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!