Szerda éjjel, 22:40 körül kapták a tűzoltók a segélyhívásokat, miután egy ismeretlen tettes felgyújtotta a Santa Monica-i BMW márkakereskedés előtt parkoló autókat. Amikor a tűzoltók a helyszínre értek, még csak három autó égett, de az gyorsan terjedt; végül négy autó semmisült meg, egy pedig megsérült.

A szamtanúk szerint egy sötét színű kapucnis pulóvert viselő férfi volt a tettes, a rendőrök le is tartóztattak egy közelben talált férfit, akire illett a leírás, de gyorsan kiderült, hogy ártatlan, úgyhogy elengedték.

Mivel benzint használt égésgyorsítónak a tettes, a közeli benzinkutak felvételeit ellenőrizve találtak egy olyan férfit, akire illik a leírás, és 20 perccel az esetet megelőzően egy olyan piros kannába vásárolt 4 dollár értékben benzint, amelyből aztán a kereskedés biztonsági kamerájának felvétele szerint a tettes lelocsolta az autókat. Mivel meglehetősen rossz minőségű a kereskedés biztonsági kamerájának képe, más nyoma nincs a rendőröknek. A kár mintegy negyedmillió dollár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!