Max Verstappen újabb sikeres hétvégét tudhat magáénak a Sao Paulói Forma-1-es Nagydíjon, ahol mind a szombati sprint, mind a vasárnapi főfutam győzelmét megszerezte. A főfutam sorrendje majdnem megegyezett a sprintével, hiszen a második helyen Lando Norris ért célba mindkét megmérettetésen. A dobogó harmadik helyén álló pilóta személyében van változás. A sprintet Sergio Perez nyerte, de a főfutamon Fernando Alonsóba beletört a bicskája. Az Aston Martin pilótája keményen tartva és visszavéve Pereztől a harmadik helyet, végül célba vitte méregzöld autóját a bronzérmes helyen.

„A rajtok nagyon fontosak voltak ma, mindkettő. Azt hiszem ma nagyon jók voltunk, az egész a gumimenedzselésről szólt. Minden abroncson jól mentünk, de a verseny közepén tudtam nagyobb előnyre szert tenni” – nyilatkozta Max Verstappen, aki rekordszámú 17. idei győzelmét szerezte Brazíliában. Amikor már mindenki temette az Aston Martint, akkor feltámadt. A két pilóta már a pénteki időmérőn letette kézjegyét és az előkelő harmadik és negyedik helyre kvalifikálta magát. Ekkor érezni lehetett, hogy ez a verseny más lesz, mint a legutóbbiak. Lance Stroll a harmadik rajthelyét végül egy ötödik helyezésre váltotta. Fernando Alonso pedig olyan versenyzést mutatott be a cél előtt, amiről ő nevezetes. Sergio Perez nagyon hajtott arra, hogy megelőzze a spanyol pilótát, aki rá jellemző módon nem hagyta magát. Bár egyszer kielőzte őt a mexikói, de félelmet nem ismerve visszavette harmadik helyét és a célig sikerült meg is őriznie. Szerencséjére nem egy körrel volt hosszabb a futam, mert akkor nem biztos, hogy sikerült volna neki ez a bravúr.

A pénteki időjárási armageddont követően, amikor is le kellett állítani az időmérő edzést a pályára zúduló viharos esőzések miatt, a hétvége további részében már nem volt mutatkozott rossz időjárás. Az idei utolsó, a hatodik, sprintfutamot rendezték meg Sao Paulóban szombaton. Az idei hat sprintből négyet Max Verstappen nyert meg, s ebbe bele tartozik a kétszeres Forma-1-es világbajnok tegnapi sprintgyőzelme is. A második helyen Lando Norris ért célba a McLarennel, míg a bronzérmes helyre Sergio Perez vitte célba a Red Bull második autóját.

Vasárnap szép napos idő fogadta a mezőnyt, de a 71 körös verseny kezdete ennek ellenére sem volt problémamentes. Charles Leclerc már fel sem tudott állni a rajthoz, mivel a felvezető körben nagy sebességgel kicsúszott a pályáról autójának hidraulikus rendszerének meghibásodása következtében. A rajtot követően szép manőverezés folyt az élen, a középmezőnyben viszont egy csúnya baleset borzolta az idegeket. Alex Albon és Kevin Magnussen összekoccant és Albon nagyon összetörte a Williamsét. Az abroncs is leszakadt az autójáról, amely pattogva a pályán Juki Cunoda autóját is eltalálta. Megszakították a versenyt a takarítás és a pálya széli fal rendbetételének idejére. A Mercedes és a Ferrari számára is borzalmasan alakult a verseny. Mindkét Mercedes-pilóta küzdött gumijai erős kopásával és visszacsúsztak a mezőnyben. Hamilton jól rajtolt, de végül csak nyolcadik lett. George Russell pedig kénytelen volt kiállni a versenyből, mivel az olajhőmérséklet túl magas volt az autójában.

Ami a Ferrarit illeti, Leclerc balszerencséjét követően Carlos Sainz maradt, hogy megvédje a mundér becsületét. A spanyol a hatodik helyre vitte célba autóját. Mindkét Alpine beért az első tízbe. Pierre Gasly lett a hetedik, Esteban Ocon pedig az utolsó pontszerző, tizedik helyezett lett. Juki Cunoda a kilencedik helyen zárt, miközben Daniel Ricciardo csak a 13. lett.
Folytatás két hét múlva (2023. november 18.) a Forma-1-es szezonban idén debütáló Las Vegas-i Nagydíjon, amelyet rendhagyó módon szombaton tartanak majd.

2023-as Forma-1-es Sao Paulói Nagydíj eredménye
1. Max Verstappen Red Bull 1:56.48.894
2. Lando Norris McLaren + 8.277
3. Fernando Alonso Aston Martin + 34.155
4. Sergio Perez Red Bull + 34.208
5. Lance Stroll Aston Martin + 40.845
6. Carlos Sainz Ferrari + 50.188
7. Pierre Gasly Alpine + 56.093
8. Lewis Hamilton Mercedes + 1:02.859
9. Juki Cunoda AlphaTauri + 1:09.880
10. Esteban Ocon Alpine + 1 kör
11. Logan Sargeant Williams + 1 kör
12. Nico Hülkenberg Haas + 1 kör
13. Daniel Ricciardo AlphaTauri + 1 kör
14. Oscar Piastri McLaren + 2 kör
15. George Russell Mercedes Nem ért célba
16. Valtteri Bottas Alfa Romeo Nem ért célba
17. Guanyu Zhou Alfa Romeo Nem ért célba
18. Kevin Magnussen Haas Nem ért célba
19. Alexander Albon Williams Nem ért célba
20. Charles Leclerc Ferrari Nem állt rajthoz

A világbajnokság állása
Pilóták:
1. Max Verstappen 524 pont
2. Sergio Perez 258 pont
3. Lewis Hamilton 226 pont
4. Fernando Alonso 198 pont
5. Lando Norris 195 pont
6. Carlos Sainz 192 pont
7. Charles Leclerc 170 pont
8. George Russell 156 pont
9. Oscar Piastri 87 pont
10. Lance Stroll 63 pont

Konstruktőrök:
1. Red Bull 782 pont
2. Mercedes 382 pont
3. Ferrari 362 pont
4. McLaren 282 pont
5. Aston Martin 261 pont
6. Alpine 108 pont
7. Williams 28 pont
8. AlphaTauri 21 pont
9. Alfa Romeo 16 pont
10. Haas 12 pont