Lewis Hamilton győzedelmeskedett a Nürburgringen rendezett Német Nagydíjon. Fernando Alonso második lett, míg Mark Webber viheti haza a harmadik helyért járó trófeát. A címvédő Sebastian Vettel hazai nagydíján csak szenvedett és végül a negyedik helyre kormányozta célba Red Bullját. Vettel eddig zsinórban 11-szer tudott dobogós helyet szerezni, amely most véget ért, de előnye a pilóták ponttábláján csak három ponttal csökkent.

„Minden győzelem különleges, de az a sok érzelem, erőfeszítés és energia, amit a csapat beletett ebbe a győzelembe, még különlegesebbé teszi azt a megszokottnál….Az, hogy képes voltam a szívemmel és a fejemmel is versenyezni, és győzni, rettentően kielégítő érzés. A világbajnoki címért folyó harc innen kezdve nagyon, nagyon, nagyon nehéz lesz. Ismét harcban állunk, és remélem, hozzuk ezt a formát a továbbiakban is.” – szögezte le a versenygyőztes pilóta.

Webber harmadik helyezése megmentette a Red Bull becsületét - keményen megdolgozott érte az ausztrál pilóta Webber harmadik helyezése megmentette a Red Bull becsületét – keményen megdolgozott érte az ausztrál pilóta

Igazán izgalmasra sikeredett a vasárnapi Német Nagydíj anélkül is, hogy eleredt volna az eső. Az első hely ugyanis folyamatosan cserélődött Hamilton, Alonso és Webber között. Lewis Hamilton nagyszerűen rajtolt és a rajtnál beragadt Mark Webbert kielőzve tört az élre. Igaz sokat kellett küzdenie az első helyért, hiszen mindig más és más vezette a versenyt. A végén azonban győzedelmeskedett az idén sokat megélt brit pilóta. Hamilton csapattársa, Jenson Button végig szenvedett és végül hidraulikai problémával kénytelen volt feladni a versenyt a hatodik helyen. Buttonnak nincs szerencséje, a Brit Nagydíjon a csapat szerelőinek hibája miatt kellett kiállnia, míg ezen a hétvégén autójának meghibásodása lett a veszte.

Vettelnek semmi nem jött össze a hazai közönség előtt Vettelnek semmi nem jött össze a hazai közönség előtt

A Red Bull pilótáit ma túlragyogta Lewis Hamilton, de a vörös bika csapata mindent megtett, hogy előrébb segítse pilótáit bokszstratégiák segítségével. Először Mark Webbernek próbáltak meg segíteni, hogy megelőzhesse Hamiltont, de a bokszbeállások második körében Alonso került előre, majd a brit győztes egy formabontó előzéssel a spanyol elé került. Vettelt is kisegítette csapata a verseny utolsó körében, negyedik helyezését így csapatának köszönheti. Az idén először nem az első sorból rajtoló Vettel ugyanis Felipe Massa mögé csúszott, de mikor egyszerre mentek be a bokszba, csapata villámgyors munkájának köszönhetően Vettel a ferraris pilóta előtt tudott kijönni a pályára és ezzel az övé lett a negyedik hely.

Hamilton és Alonso elkezdte Webber és Vettel üldözését a világbajnoki tabellán Hamilton és Alonso elkezdte Webber és Vettel üldözését a világbajnoki tabellán

Adrian Sutil hatodik lett, ezzel idei legjobb eredményét hozta hazai közönsége előtt. Nico Rosberg és Michael Schumacher is keményen küzdött a hazai sikerért, de utóbbi a 10. kanyarban kipördült és ezzel sok időt vesztett. Így a hétszeres világbajnok kénytelen volt beérni a nyolcadik hellyel ifjabb csapattársa mögött. Érdemes kiemelni Adrian Sutil mellett Kamui Kobajasi teljesítményét is. A japán pilóta a 17. helyről verekedte fel magát a kilencedik pontszerző helyre. Őt Petrov követi, aki legalább egy pontot szerzett a csapatnak, ha már csapattársa, Nick Heidfeld kiesett.

Német Forma-1-es Nagydíj végeredménye

1. Lewis Hamilton McLaren 1:37:30.334 2. Fernando Alonso Ferrari + 3.980 3. Mark Webber Red Bull + 9.788 4. Sebastian Vettel Red Bull + 47.921 5. Felipe Massa Ferrari + 52.252 6. Adrian Sutil Force India + 1:26.208 7. Nico Rosberg Mercedes + 1 kör 8. Michael Schumacher Mercedes + 1 kör 9. Kamui Kobajasi Sauber + 1 kör 10. Vitalij Petrov Renault + 1 kör 11. Sergio Perez Sauber + 1 kör 12. Jaime Alguersuari Toro Rosso + 1 kör 13. Paul di Resta Force India + 1 kör 14. Pastor Maldonado Williams + 1 kör 15. Sebastien Buemi Toro Rosso + 1 kör 16. Heikki Kovalainen Lotus + 2 kör 17. Timo Glock Virgin + 3 kör 18. Jerome d’Ambrosio Virgin + 3 kör 19. Daniel Ricciardo HRT + 3 kör 20. Karun Chandhok Lotus + 4 kör 21. Vitantonio Liuzzi HRT Nem ért célba 22. Jenson Button McLaren Nem ért célba 23. Rubens Barrichello Williams Nem ért célba 24. Nick Heidfeld Renault Nem ért célba

A Forma-1-es mezőny nem pihenhet, hiszen alig egy hét múlva a cirkusz a Hungaroringre költözik (2011. július 31.). Tavaly Mark Webber vihette haza a győztesnek járó aranyszobrot. Sebastian Vettel még nem nyert Magyarországon. Várható, hogy a címvédő világbajnok németországi sikertelenségéért nálunk akar revansot venni és meg akarja szerezni első győztes trófeáját a Magyar Nagydíjon.

A világbajnokság eredménye a Német Nagydíj után

Pilóták: 1. Sebastian Vettel 216 pont 2. Mark Webber 139 pont 3. Lewis Hamilton 134 pont 4. Fernando Alonso 130 pont 5. Jenson Button 109 pont 6. Felipe Massa 62 pont 7. Nico Rosberg 46 pont 8. Nick Heidfeld 34 pont 9. Vitalij Petrov 32 pont 10. Michael Schumacher 32 pont Konstruktőrök: 1. Red Bull 355 pont 2. McLaren 243 pont 3. Ferrari 192 pont 4. Mercedes 78 pont 5. Renault 66 pont 6. Sauber 35 pont 7. Toro Rosso 20 pont 8. Force India 17 pont 9. Williams 4 pont