Egy-egy új típus fejlesztése során a részben kézi munkával, nem végleges alkatrészekből készített erősen álcázott prototípusok sorsa a kirótt tesztprogram teljesítését követően az, hogy bezúzzák őket. Az új Mercedes-Benz S-osztály egyik ilyen prototípusának egyik példányát fényképezték most le egy roncstelepen, és végre megismerhetjük a teljesen digitalizált, minimalista stílusú belsőt is.

A kormánykerék mögött egy 12,3 colos képátlójú kijelző van – emögött látjuk a fel-a-fejjel kijelzőnek helyet adó mélyedést -, a másik kijelző pedig nem ehhez kapcsolódik, hanem az ülések közötti konzolból fut fel a műszerfalra. Alig pár fizikai kapcsolót hagynak meg (üzemmódválasztó, kamera-aktiváló, főmenü, vészvillogó, bekapcsoló, némító és hangerő-szabályozás), minden mást érintőképernyőről, a négy érintésérzékeny felülettel rendelkező kormánykerékről vagy hangvezérléssel lehet irányítani.

A hátul ülők a könyöklő végén elhelyezett konzolról vezérelhetik a szellőzésüket, a prototípusban ott látjuk még a hátsó multimédiás rendszert is a két nagy méretű érintőképernyővel. A hivatalos menetrend szerint szeptemberben leplezi majd le a Mercedes-Benz az új S-osztályt, amely csak elektrifizált hajtásokkal készül, még a Mercedes-Maybach modellbe beépítésre kerülő V12-es biturbót is lágy-hibrid rendszerrel látják majd el.