Több éve együttműködik a Mercedes és a Cigarette Racnig nevű csapat, legújabb közös alkotásuk az SD GT3-as elnevezésű hajó, amelynek megjelenését Gorden Wagener, a Daimler vezető formatervezője készítette. A Mercedes-AMG GT3-as versenyautó megjelenését kapta a 21 láb, azaz 12,5 méter hosszúságú motorcsónak, ami sárga csíkokkal szabdalt szürke karosszériát jelent.

A belső térnél már nem a spártai versenyautó, hanem a luxushajók világa volt az irányadó, ennek megfelelően teakfa padló, a legfinomabb bőr és matt fényezésű betétek találhatóak a kabinban; a hangulatot itt is Gorden Wagener álmodta meg. By-wire vezérlést kapott a hajó, a vezetőállásban három darab 17 colos kijelző tájékoztat, aki nem akar itt állni, az bluetooth kapcsolat segítségével egyéb kütyün is figyelheti a hajó állapotát (sebesség, pozíció, stb.).

A 41 láb hosszúságú hajótestet két darab, egyenként 1100 lóerős Mercury hajómotor mozgatja, a 160 km/órás csúcssebesség az alapáron adott propeller geometriájából következik – szóval lehet kérni gyorsabbat is -, a könnyű építésnek köszönhetően mindössze 10,2 tonna a saját tömeg. Az SD GT3-as hajó vételárát nem árulták el, legutóbb 1,2 millió dollárt kértek egy hasonló, Mercedes-kooperációban készült alkotásért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!