Abban nem történt változás, hogy az ünnepélyes megnyitónak és a rajtceremóniának péntek este a Dobó tér ad otthont. A versenyautók 19.30-tól csökkenő rajtszám szerint gördülnek le a Dobó-szobor szomszédságában felállított dobogóról. Az élmezőny tagjait várhatóan 20.30–21.00 óra környékén láthatják az érdeklődők.

Eltér a korábbi évek gyakorlatától, hogy a versenyzők pénteken és szombat délelőtt ismerkedhetnek a gyorsasági szakaszokkal, természetesen csak utcai autóval, és a KRESZ szabályait betartva. Minden egyéb pályabejárás tiltott tréningek minősül, amely akár kizárással is járhat. Az 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10 számú gyorsasági szakaszt pénteken 8 és 18 óra között, az 5, 6, 7, 8, 9, 10 számúakat pedig szombat délelőtt gyakorolhatják a párosok. Eközben időt kell szakítaniuk arra is, hogy autójukat átvizsgáltassák a technikai bizottsággal.

A gépátvételt az Automobil Eger Kft. telephelyén (Faiskola u. 68.) tartják reggel 7 órától. Aki szeretne találkozni az élmezőny versenyzőivel és testközelből megtekinteni a gépcsodákat, annak érdemes dél körül felkeresni a helyszínt. Erre lehetőség lesz a hétvége folyamán a szervizparkban (Kistályai úti Bosch Rexroth iparterület, volt Tüzép telep) is, ott azonban 1000 forintos belépőt kell vásárolni az érdeklődőknek.
 
A rali ob mezőnye szombat délután kezdi meg a stopperórával való küzdelmet. Az első gyorsasági a 8,7 km Egerbakta–Sirok szakasz jelenti, majd a 17,3 km-es Terpes–Egerbakta etap kerül sorra. A második kör ugyanott zajlik majd, azzal a változással, hogy a mezőny a Terpesen rajtol, és a küzdelem egészen Sirokig tart – Egerbakta érintésével. Ezt az útvonalat két alkalommal teljesítik a párosok, az össztáv kétszer 27,3 kilométer. Érdekesség, hogy a harmadik gyorsasági szakasz 17.51-kor, a negyedik 19.50-kor rajtol, így az Eger ralik történetében először sötétben versengenek majd a pilóták és navigátoraik.

A valamennyi gyorsasági szakaszra és a szervizparkba is érvényes belépő 1500 forintért váltható. Fotó: Lénárt Márton A valamennyi gyorsasági szakaszra és a szervizparkba is érvényes belépő 1500 forintért váltható. Fotó: Lénárt Márton


 
Vasárnap a Szarvaskő–Egerbocs szakaszon nyit a mezőny, de nem a szokásos reggeli időpontban, hanem délután egykor. Ezután a Bátor–Terpes, majd az Egerszólát–Egerszalók táv következik. A három gyorsasági alatt 30,1 kilométert tesznek meg a párosok, akik még egy alkalommal teljesítik a szóban forgó három szakaszt. A céldobogóra nem a korábbi években megszokott, vasárnap délelőtti időpontban, hanem ugyanezen a napon este 17.45-től hajtanak fel a verseny győztesei és helyezettjei.
 
Azok a nézők, akik a délelőtti órákban szeretnének ralit nézni, azok sem csalódnak, mivel vasárnap 7.30-tól délig a Rally Túra bajnokság (RTE mezőnye) versenyez a korábban említett pályákon. A valamennyi gyorsasági szakaszra és a szervizparkba is érvényes belépő 1500 forintért váltható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!