Egy komoly mentőakciónak köszönhetően a Qualisport Racing kijavította az 5. szakasz végén jelentkező motorhibát, a három kihagyott nap után a mezőnybe való visszatérés pedig túlzás nélkül parádésra sikerült. Rijád és Haradh között 358 kilométernyi szelektív szakasz várt a versenyzőkre, amelynek a magyar kamionos egység annak ellenére is lelkesen vágott neki, hogy az utóbbi napok komoly próbára tették a legénységet: Ács László fedélzeti szerelő és főkonstruktőr például egy komolyabb megfázás miatt – saját bevallása szerint – az orra hegyéig is alig látott. Mindezek ellenére a dunaszentbenedeki formáció kitűnően teljesített: 4 óra 38 perc 26 másodperces idővel teljesítették a napi penzumot, amivel a kamionos kategóriában a 14. helyen zártak – írta közleményében a Qualisport Racing.

– Sikeresen teljesítettük a szakaszt, a motor a javítási munkálatok után kitűnőre vizsgázott, mint ahogyan a Hyena is. A szakasz elején volt egy laprúgótörésünk, emiatt a folytatásban picit óvatosabban mentünk. A táv elején körülbelül 60 kilométernyi, könnyűnek semmiképp sem mondható dűne vár ránk, amelyet hibátlanul teljesítettünk, utána pedig olyan terület következett, ahol a szervezői ígéretnek megfelelően valóban kulcsfontosságú volt a navigáció. Volt egy rész, ahol egy folyómeder meg volt telve vízzel és sárral, öt vagy hat kamion volt beragadva, így inkább vállaltuk, hogy kerülünk és megyünk néhány plusz kilométert, de nem akartunk arra a sorsra jutni. Ez jó döntésnek bizonyult. A szakasz vége tempós volt, őrült rohanás, végig száz fölötti tempóval. A teljesítménnyel és az eredménnyel is elégedettek vagyunk, várjuk a folytatást – értékelte a napot a Qualisport Racing navigátora, Czeglédi Péter.

A viadal 10. szelektív szakasza különlegesnek és történelminek ígérkezik: csupán 110 kilométer lesz a mért táv hossza Haradh és Shaybah között, azonban a mezőny ezzel a menettel lép be az Üres Negyedbe, a világ legnagyobb folyamatos homoksivatagába, ahol soha, senki nem versenyzett korábban. A viadal hátralevő része ezen a területen zajlik majd. A futam tizennégy szelektív szakasz és közel kilencezer kilométeres össztáv után január 15-én fejeződik be Dammam városában.