A negyedik körben, a Lisboa kanyar előtt repült le a makaói városi pályáról Sophia Flörsch Formula 3-as versenyautója, majd a biztonsági kerítést átszakítva a fotósok számára felállított emelvénybe csapódott. Öt embert szállítottak kórházba, mindenki stabil állapotban, eszméleténél volt.

A fékpont előtt elhelyezett sebességmérő szerint 276,2 km/órás sebességgel haladt a német versenyző, amikor Jehan Daruvala autójának ütközött, majd Sho Tsuboi autóján pattant meg, míg végül tetejével előre a fotósok számára felállított emelvénybe csapódott. A versenyt azonnal leintették piros zászlóval, csak több mint egy óra után indították újra. Az első diagnózis szerint Sophia Flörsch gerinctörést szenvedett, később azonban kiderült, hogy nem ennyire súlyos az állapota, csak egy bordatörés miatt kell operálni. Sho Tsuboi, akinek versenyautóján megpattant Flörsch autója a hátát fájlalja, egy pályabírónak az állkapcsa tört el, egy fotós agyrázkódást, egy másik hasi sérüléseket szenvedett.

A baleset oka valószínűleg egy tévesen felvillanó sárga figyelmeztetés, az autójával 16. pozícióban haladó Flörsch mögött lévő Guan Yu Zhou szerint a Mandarin kanyar után felvillanó sárga fényt láttott, valószínűleg emiatt fékezett Daruvala, amelyre már nem tudott időben reagálni az előzési pontnak számító Lisboa kanyar felé száguldó német versenyző.

https://twitter.com/VARmotorsport/status/1064221004724035585