A gyermekek személyiségfejlődése szempontjából elengedhetetlen tevékenység a játék. Különösen betegség, kórházi tartózkodás idején egy apró ajándék még nagyobb szereppel bír, mert eltereli a kis beteg figyelmét a problémájáról, illetve a gyermek a játék során ki tudja fejezni, el tudja játszani rossz, nehezen feldolgozható élményeit, s így könnyebben szabadul meg tőlük. A Drifting.hu a kórházban fekvő gyermekek számára az ország több pontján és különböző eseményeken gyűjti egy hónapon keresztül játékokat. „A versenyeken az elmúlt években már több véradást is szerveztünk, de úgy érezzük, hogy a beteg kisgyermekek támogatása az a terület, ahol még inkább hozzá tudunk járulni a társadalmi felelősségvállaláshoz. Mint édesapa jól tudom, hogy a játék és az abból fakadó öröm fontos mérföldkövei lehetnek egy betegségből történő felépülésnek. Ezért egy egy hónapos játékgyűjtésbe kezdünk; a Magyar Profi Drift Bajnoksághoz kapcsolódóan örökbe adható játékautókat és pónilovakat gyűjtünk budapesti és vidéki városok kórházainak gyermekosztályai számára. Célunk, hogy egy kis mosolyt csaljunk a beteg kisgyermekek arcára, ezzel támogatva felgyógyulásukat.” – mondta Béres Szabolcs, a drifting.hu alapítója az adományozási kampány kapcsán.

Az adomány „kilinccsel előre érkezik” jótékonysági kampány gyűjtési időszaka 2013. május 11-től június 11-ig tart. Ebben az egy hónapban várják a szervezők a tiszta, ép kisautókat és játék lovakat a segíteni szándékozóktól. Az országszerte kihelyezett gyűjtőpontok lehetővé teszik, hogy az összefogás eredményeképpen több gyermekkórház és gyermekosztály kis lakói számára szerezzenek a felnőttek örömet. Az állandó gyűjtőpontok mellett két autós rendezvényen is gyűjtődoboz várja az adományozókat. A gyűjtőhelyek listáját folyamatosan frissítjük, az aktuális helyszínek a http://drifting.hu/kilinccselelore oldalon olvashatóak.

Gyűjtőhelyek:

Miskolc Rally Prológ, Hell sátor – május 11. (Az első száz adományozónak Hell energiaitallal kedveskedünk) Budapest: Corvin Pláza (1083 Budapest, Futó utca 37-45.) Duna Pláza (1138 Budapest, Váci út 178.) Pastrami Étterem (1036 Budapest, Lajos utca 93–99.) Karting Promotion Gokart Pálya (WestEnd Parkolóház teteje) Máriapócs: RabócsiRing (4326 Máriapócs „külterület”, Bogáti út) Eger: Agria Park (3300 Eger. Törvényház utca 4.) Celldömölk Prakticell Barkácsáruház (9500 Celldömölk, Széchenyi u.19.)

„A játékadományokat igyekszünk országszerte szétosztani, így a budapesti Bethesda Gyermekkorház, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet és a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport számára várjuk a kisautókat és a pónilovakat.” – tette hozzá Tollas Attila, stratégiai tanácsadó. Az adománygyűjtés támogatására a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséget és a Magyar Gyorsulási Szövetséget is felkérték a szervezők.

A pünkösdi hétvégén, május 19–20-án megrendezésre kerülő RallyCross & Drift Fesztiválon, a 2013 évi Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság 2. fordulóján, a máriapócsi RabócsiRingen két szakág (RallyCross és Drift) közel 100 versenyzője hívja fel a nézők figyelmét a kampányra. Az összefogás révén remélhetőleg dupla annyi ajándékot sikerül majd összegyűjteni a beteg gyermekeknek.

Grózinger Zsolt a Hell Racing Team versenyzője is szívesen csatlakozott a kampány mellé: „Én is arra bíztatom a drift szerelmeseit, hogy a minél több játékot gyűjtsenek össze, és ezzel segítsék a kampányt. Remélem sok rajongóval személyesen is tudok találkozni majd a Pünkösdi versenyen, ígérem, feledhetetlen élményben lesz részük.” A kampány nagykövetei Ganxsta Zolee, Lorán Barnabás (Trabarna), Majoros Péter (Majka), Danny Blue, Farkasházi Réka és Pesuth Rita.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!