A 2013-as versenysorozatban több olyan újítást, változtatást vezetnek be a szervezők, amelyeknek köszönhetően profi környezetben, profi minőségben versenyezhetnek a pilóták, és egyéb kiegészítő programokkal is kedveskedik a családoknak a Drifting.hu csapata. A 2011-es összetett bajnok Tóth Géza és a 2012-es összetett bajnok György Szilveszter mellett a bírók között ott lesz az idei szezonban Olaf Commijs a holland származású drift pilóta és oktató, aki több évtizedes versenyzői és szervezői tapasztalattal rendelkezik. A 42 éves Commijs 2005 óta több európai drift verseny állandó bírája.

Mitől lesz egy verseny családbarát? – kérdeztük Béres Szabolcsot a Drifting.hu alapítóját és egyben a rendezvénysorozat tulajdonosát. „Azért lesz családbarát, mert a család azon tagjainak is kínálunk elfoglaltságot, akiket nem a verseny érdekel elsősorban. Ilyen lesz például a nyitott boksz utca, ami a fiataloknak is érdekesség és látványosság. Versenyautók között sétálni izgalmas. Máriapócson a gyerekeknek és a szüleiknek fenntartott mini játszóteret alakítunk ki: homokozóval, napággyal és napernyővel, mini medencével. Így a nyári forróság is elviselhetőbb lesz számukra. Továbbá minden helyszínen a versenypálya közelében lévő városban egyéb programlehetőségeket is javaslunk a családoknak. A helyi turisztikai hivatallal karöltve, szeretnénk elérni, hogy a futamok ideje alatt, a versenyre való belépésre jogosító karszalaggal kedvezményesen látogathatók legyenek a városi rendezvények, múzeumok, állatkertek stb… Ezekről a lehetőségekről és programokról a honlapon fogjuk tájékoztatni az érdeklődőket.”

A családbarát szolgáltatások mellett érdemes szót ejteni a FIA liszenszes mentőautóról és technikai, mentőről is, amiknek köszönhetően a szervezők olyan gyors és szakszerű ellátást tudnak majd biztosítani a kilátogatóknak, mint a Formula-1-es versenyeken. A nemzetközi színvonalat tükrözi továbbá az is, hogy az idei Trackwood Drift Fesztiválra előzetesen 15-20 külföldi pilóta is regisztrált Angliából, Írországból, Litvániából, Ukrajnából, Lengyelországból, Németországból, Romániából, Finnországból, Oroszországból, Csehországból, Ausztriából, Olaszországból és Spanyolországból is. Így az augusztusban megrendezésre kerülő a Trackwood™ & Drift Fesztiválon a Drift Allstars és az Eastern European Drift Championship legjobb pilótái jönnek Magyarországra, tehát a közönség a magyar profi pilóták mellett a legjobb nemzetközi pilóták tudását is megcsodálhatja, természetesen kilinccsel előre.

„Utoljára maradt talán az egyik legkülönlegesebb verseny idén. Ez pedig az EgerDrift. A napokban írtuk alá Habis Lászlóval, Eger Megyei Jogú Város polgármesterével a verseny megszervezésre jogosító szerződésünket. Rengeteg tárgyalás, egyeztetés előzte meg, talán pályafutásom egyik leghosszadalmasabb és legérdekesebb tárgyalásai közé sorolnám az EgerDriftet, így büszkeséggel tölt el, hogy stratégiai tanácsadóként részese lehetek ennek a különleges városi versenynek.”- mondta Tollas Attila a Driftnig.hu stratégiai tanácsadója.

Versenynaptár:

Április 6-7. Kilinccsel Előre Drift Kupa Pro és Amatőr verseny Kakucsring – Kakucs Május 19-20. RallyCross & Drift Fesztivál Pro verseny Rabócsiring – Máriapócs Július 6-7. Drift Kihívás Napja Amatőr verseny Rabócsiring – Máriapócs Pro verseny Rabócsiring – Máriapócs Pro Kihívásos verseny Rabócsiring – Máriapócs Augusztus 22-23-24. Trackwood& Drift Allstars  Drift Fesztivál Nemzetközi Drift Allstars  verseny Rabócsiring – Máriapócs Pro verseny Rabócsiring – Máriapócs Szeptember 14-15. Eger Drift Pro Döntő verseny Eger

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!