A francia pilóta ezzel idei harmadik győzelmét zsebelte be illusztris csapattársa, Sebastien Loeb előtt. A bronzérmes helyezés Mikko Hirvonené lett.

„Nehéz rajtom volt pénteken, de sikerült jó ritmust felvenni, főleg tegnap, mikor nagyon keményen nyomtam a gázt. Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy megszereztük ezt az eredményt.” – nyilatkozta lelkesen a versenygyőztes francia.

Ogier újabb első helyet szerzett, egyelőre még Loeb vezet Ogier újabb első helyet szerzett, egyelőre még Loeb vezet

Az Akropolisz Rali mindhárom napján az idén mindennél dominánsabb formáját nyújtó Citroené és pilótáié volt a főszerep. A nyitó napot Petter Solberg egy félgyári Citroennel majdnem egy perces előnnyel zárta az élen. A második nap Loebé lett, míg a harmadik napon Ogier fürödhetett dicsfényben. Ogier a győzelemért járó 25 pont mellé begyűjtötte a Power Stage győzelemért járó három bónusz pontot is. Mivel a Citroen kettős győzelmet szerzett, így 55 pontnyira növelte előnyét a konstruktőrök között a második helyen álló Ford előtt.

Sebastien Loeb-öt utolérte a murvás pályákon elsőként rajtolók balszerencséje. „Nagy csata volt az biztos, de frusztráló is, hogy nem győztünk, mivel szerintem mi voltunk a rali leggyorsabb csapata. Kétszer is mi tisztogattuk az utat, s ez nagy hátrányt jelentett. Ennél jobban már nem tudtunk teljesíteni.” – szögezte le a hétszeres világbajnok Loeb. A murvás ralikon való rajoltás rendjén pont az ilyen esetek miatt a jövő évtől változtat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Peter Solberg csak a negyedik helyre hozta be a DS3-ast Peter Solberg csak a negyedik helyre hozta be a DS3-ast

Bár Mikko Hirvonen harmadik helyével dobogóra állhatott, csapattársa, Jari-Matti Latvala autója meghibásodásai révén végül csak a kilencedik helyen futott célba. A negyedik helyen első félprivát csapatként Petter Solberg és navigátora ért célba. Sikerként könyvelheti el a norvég pilóta, hogy az első nap hatalmas fölénnyel ért célba elsőként. Petter Solberget testvére, Henning követi az ötödik helyen, így szezonbeli legjobb eredményét érte el az M-Sport Stobarttal. Őt Matthew Wilson követi a hatodik helyen. A brit pilóta stabil teljesítményt nyújt, az eddigi hét versenyből haton pontszerző helyen ért célba.

Emberi pilóta győzött az istenek raliján Emberi pilóta győzött az istenek raliján

Kimi Räikkönen amerikai NASCAR-os kiruccanását követően majd két hónap után a hetedik helyezett lett. Elmondása szerint várható volt, hogy nem fognak győzni. Így könnyedre vette a figurát és szépen bekocsikázott a célba. Nyolcadik helyen a Super 2000-es győztes, Juho Hanninen ért célba a Skoda Fabiával. Az utolsó pontszerző helyezés Dennis Kuipersé lett. Érdekesség, hogy Kuipers édesapja, Rene is indult a ralin, s végül a 17. helyen ért célba egy Fiesta RS WRC-vel.

2011-es Akropolisz Rali végeredménye:

1. S Ogier Citroën DS3 4:04:44,3 2. S Loeb Citroën DS3 4:04:54,8 2. M Hirvonen Ford Fiesta RS 4:04:57,8 4. P Solberg Citroën DS3 4:05:23,1 5. H Solberg Ford Fiesta RS 4:10:09,0 6. M Wilson Ford Fiesta RS 4:11:39,0 7. K Räikkönen Citroën DS3 4:13:13,7 8. J Hanninen Skoda Fabia S2000 4:16:19,0 9. J-M Latvala Ford Fiesta RS 4:17:53,1 10. D Kuipers Ford Fiesta S2000 4:19:54,4

Ezután az igazán megerőltető rali után ráfér a pihenés a világbajnoki ralimezőnyre. Így most nyári szünetre mennek a csapatok és majd csak hat hét múlva a Finn Ralin térnek vissza. Megszokhattuk az előző években, hogy a Finn Rali (2011. július 31.) a Forma-1-es Magyar Nagydíjjal egy időben kerül sorra. Ez nem lesz másként idén sem, így július utolsó hétvégéjén az autósportok rajongóinak meg kell osztaniuk figyelmüket e két versenysorozat között. Finnországban a helyi pilóták élvezik a hazai pálya előnyét, így a fordos pilóták lesznek a favoritjai a ralinak.

A világbajnokság állása az Akropolisz Rali után:

Pilóták 1. S Loeb 146 pont 2. M Hirvonen 129 pont 3. S Ogier 124 pont 4. J-M Latvala 76 pont 5. P Solberg 73 pont 6. M Östberg 48 pont 7. M Wilson 36 pont 8. K Räikkönen 24 pont 9. H Solberg 20 pont 10. F Villagra 20 pont Konstruktőrök 1. Citroën 250 pont 2. Ford 195 pont 3. M-Sport Stobart 87 pont 4. Petter Solberg WRT 61 pont 5. Ice 1 Racing 34 pont 6. Munchis Ford WRT 32 pont 7. Team Abu Dhabi 19 pont 8. FERM WRT 14 pont 9. Monster WRT 8 pont 10. Brazil WRT 1 pont