Sydney városában leplezte le a Polestar legújabb versenyautóját, a helyi V8 Supercars bajnokságban induló Volvo S60 Polestar V8 Supercar nevű alkotással rögtön mentek pár kilométert a forgalomban, rendőri felvezetés mellett. A név ellenére nincs sok köze az utcai autóhoz, hiszen a szabályzatnak megfelelő térváz jelenti az alapját, és a motorja is szívó V8-as.

Erről korábban írtunk is már, most már az is ismert, hogy a B8444S motorkóddal rendelkező egység lökettérfogatát 4989 köbcentire növelték, és 7500-as a maximális fordulata. E85-ös üzemanyaggal működik, a szabályzatban előírt számítógépek szabályozzák a működését, teljesítménye 650 lóerő.

Az elöl hosszában beépített erőforrás teljesítménye a hátsó tengelyre szerelt Control Albins ST6-os, 6 fokozatú szekvenciális váltón át jut el a talajra, az 1410 kg tömegű hátsókerékhajtású versenyautó 3,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, végsebessége meghaladja 300 km/órát. A közúti használatra szánt Volvo S60 Polestar ennél azért jóval szerényebb.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!