Az újonnan alapított GCK csapat a Renault Mégane alapján készített autóval áll majd rajthoz a Ralikrossz-világbajnokságon. A pilóta Guerlain Chicherit lesz, akinek jelenlegi Mini RX elnevezésű autóját is a Prodrive építette 2015-ben, most is ugyanez a csapat készíti az új versenygépet.
renault2
Teljesen az alapokról indul a fejlesztés, amelynek keretében az aktuális Mégane ötajtós karosszériaformáját veszik alapul, de az egyedi acélcsőből készített vázra már karbonból sütött karosszériát helyeznek. A számítógépes grafikák alapján alaposan kiszélesítik a kerékjáratokat, és nem spórolnak a légterelőkkel sem, de egész felismerhető marad az utcai autó. A motortérben egy kifejezetten a Renault Mégane RX Supercar számára kifejlesztett 2,0 literes turbómotor dolgozik majd.
renault3
A tervek szerint szeptemberben, az idei Ralikrossz-világbajnokság kilencedik, a francia Loheacban megrendezett fordulóján leplezik le az autót, amelynek a tesztelését ezt követően kezdik majd el. A 2018-as szezonban már az összes versenyen rajthoz áll az új versenygép, amellyel Guerlain Chicherit nem titkolt célja a világbajnoki cím megszerzése.

renault4

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!