A tréning során a motorosok elsősorban az alapvető motorkezelési technikákkal ismerkedtek, felkészülve ezzel az idei motoros idényre. Az oktatást a GY-M-S Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei tartották, akik az elmúlt években már nagy népszerűségre tettek szert a motorosok körében.

Kocsis Attila, a Túraklub elnöke kifejezetten örült a sok, új arcnak: – Nagy öröm számunkra, hogy ezt a rendezvénysorozatot ismét meg tudjuk rendezni, melyért külön köszönettel tartozunk Rosta Roland rendőr századosnak, a GY-M-S megyei MKBB titkárának. A tréning népszerűségét és szükségességét igazolja, hogy a meghirdetést követő 16 óra alatt elfogyott a 30 résztvevő számára fenntartott hely. A képzést végül 36 fő részére tartottuk meg, melyből 28 motoros vallotta magát kezdőnek. Idén összesen öt képzést tartunk, melynek a múlt hétvégi „bemelegítés” volt a kezdete. A továbbiakban havonta tartunk egy-egy ilyen tréninget, melyre szívesen várunk minden motorost, aki szeretné a motorját kényelmesebben, biztonságosabban kezelni. Az egyes elsajátított technikák, mint például a kikerülés és vészfékezés esetében lényeges, hogy ezeket addig gyakorolja az ember, amíg ösztönszerűen, reflexből végre nem tudja hajtani, hiszen vészhelyzetben nincs idő a gondolkodásra.

A következő képzést 2014. május 17-én tartják, melyről bővebb információt a Route 82 Motoros Túraklub honlapján találhat az érdeklődő, melynek címe: www.route82.hu

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!