A szombat délelőtti szabadedzés után a délutáni időmérőn Sebestyén Peti a 32. helyet tudta megszerezni egy olyan mezőnyben, ahol a 12-13. pozíciótól kezdve egymáshoz igen közeli időeredményekkel zártak a versenyzők. A „tanulóévnek” számító 2011-es MotoGP szezonban még van mit tanulnia Petinek.

Peti a vasárnap reggeli warm-up során csaknem 0,2 másodpercet javított az időmérőn elért legjobb idejéhez képest. A futamon az első kört jó ritmusban, jó sebességgel motorozta, de már a második körtől kezdve észlelt némi problémát, nem tolt megfelelően a motor. Végül nyolc körrel a vége előtt a motor beragadt, leállt, így a magyar versenyző kénytelen volt feladni a versenyt.

Motorhiba miatt fel kellett adnia a küzdelmet Sebestyén Petinek Motorhiba miatt fel kellett adnia a küzdelmet Sebestyén Petinek

Sebestyén Péter: „A verseny nagyon jól indult, együtt tudtam menni a többiekkel. Aztán egy kicsit leszakadtam, egy-két kört egyedül mentem, mikor utolért egy második boly, akikkel megint jól tudtam menni egy ideig, de egyre jobban éreztem, hogy gond van a motorral. Folyamatosan kikerültek az egyenesben, végül pont kezdtem volna följönni, amikor megállt a főtengely, így kénytelen voltam kiállni. Nagyon várom Brno-t, remélem, addigra közösen találunk valami megoldást a szerelőkkel és a mérnökökkel. Számomra ez lesz a szezon legfontosabb futama, úgyhogy remélem, hogy jól sikerül.” A MotoGP sorozat Brno-ban folytatódik, augusztus 12-14. között.