Giacomo Agostini a legjobb motorversenyző, a statisztikai adatok mellett az AMA is ezt állítja. 17 évig tartó karrierje alatt 311 győzelmet és 15 világbajnoki címet szerzett, volt egy 38 futamos folyamatos győzelmi szériája is az 500 köbcentis kategóriában; a legtöbb eredményét MV Agusta motorkerékpár nyergében szerezte.

A gyár most viszonozza a szívességet egy limitált motorkerékpár piacra dobásával, a Superveloce Ago elnevezésű gép a korabeli szürke-vörös versenyszíneket viseli magán, és számos egyedi részletet kap. A 311 darabos limitált széria első 15 példánya a legendás versenyző saját kezű aláírását is viseli majd egyedi karbon tanksapkával együtt – ezekkel emlékeznek meg a világbajnoki címekről.

A 798 köbcentis háromhengeres 147 lóerős (13 000/perc), nyomatéka 88 Nm (10 100/perc). Az MV Superveloce Ago motorkerékpárért legalább 32 100 eurót kell fizetni, extraként még Racing Kit is rendelhető, amelynél számos karbon alkatrész beépítésével csökkentik a tömeget, és aszimmetrikus Arrow kipufogórendszerrel (a bal oldalon egy, a jobb oldalon két végződés) javítják a gázreakciókat.

A misanói pályán megrendezett Amilia Romagna MotoGP futamon debütált a különleges motorkerékpár, Agostini ült a limitált gép nyergében, és mellette motorozott az MV Agusta jelenlegi Mopto2-es versenyzője, Simone Corsi.