A Babylon A.D. című moziban szerepelt az eredetileg is a Lazareth műhely által átépített 1999-es évjáratú Yamaha R1-es, majd a forgatás után visszakapták a gépet, amelyet letámasztottak a sarokban. Az évek során rájártak alkatrészekért, például az első villát is felhasználták egy másik projektnél. Nemrég elővették a gépet, és megépítették belőle az itt látható Caferacer Lazareth – Back to the Future nevű alkotást.

Egyedi lengővillás első felfüggesztést készítettek a hiányzó teleszkópok helyére, és mivel nem volt a háttérben a saját igényeivel előálló megrendelő, a legtöbb műanyag alkatrészt fekete, lakkozott karbon darabra cserélték. A tanknál biztonsági okokból egy alumínium-tartályt vontak be karbonnal. Az 1999-es Yamaha R1-es vázához nem nyúltak, leszámítva a lengővillás első felfüggesztés rögzítését.

A hátsó lámpát a kipufogócső körül elhelyezett LED-es helyettesítik, amelyek gyengén (tompított) vagy erősen (fék) világítanak, de irányjelzőknek már nem találtak helyet. Triumph 955-ös felniket használnak, a nagy teljesítményű fékrendszert a Brembo-tól vásárolták. A Caferacer Lazareth – Back to the Future nem eladó, de aki mégis akar magának egy ilyen, annak 50 ezer euróért (+egyedi igények) épít egy hasonló gépet a műhely.

 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!