Fotó: Indian Autos Blog, Jawa

A Mahindra rögtön két retrós megjelenésű motorkerékpárral bővítette a tulajdonában lévő Jawa márka választékát, a Forty Two elnevezésű gép ára 155 ezer rúpia, azaz 613 ezer Ft, míg a Classic nevű, krómmal bőven ellátott modellért 164 ezer rúpiát, azaz 649 ezer Ft-ot kérnek. A 2019-ben a kereskedésekbe kerülő Perak nevű boober ára még nem ismert.

A Forty Two az alapmodell, amely az ötvenes évek Jawáit hivatott megidézni, négyféle matt és kétféle metálfénnyel választható. Külön van a fényszóró és a műszeregység, a kormányszárakat lejjebb vitték.

A Classic esetén sok a króm, három fényezés – gesztenye, szürke, fekete – közül lehet választani, és a műszeregység a fényszóró burkolatába került.

Műszakilag egyforma a két gép, a 293 köbcentis, benzinbefecskendezős egyhengeres 27 LE-t és 28 Nm-t tud, az Euro IV-nek megfelelő BS-IV norma szerint működik, a váltó hatfokozatú, kézi kapcsolású. A blokk teherviselő elemként kerül a vázba, elöl 280 mm-es tárcsa, hátul 153 mm-es dob lassít, blokkolásgátló is van. A saját tömeg 170 kg, a tank 14 literes. Indiában december 5-én lesznek megvásárolhatóak az új Jawák, 105 dedikált kereskedést épített a Mahindra az ott most piacra lépő márkának.