Negyedmillió dollárt akart gyűjteni közösségi finanszírozással a Skully nevű cég, arra az ötletre, hogy okos motorkerékpár-bukósisakot kínálnak 1500 dolláros áron, végül közel 2,5 milliót szedtek össze 1940 befektetőtől. Ezt követően kockázati tőkebefektetőktől további 11 millió dollárt akartak gyűjteni, de ez nem valósult meg. A múlt héten kirúgták a cégtől az ötletgazda-alapítókat, a Marcus és Mitch Weller testvérpárt, majd rögtön ezt követően csődvédelmet kért maga ellen a vállalkozás és bejelentették, hogy elfogyott a cég pénze, leálltak az AR-1-es sisak projekttel.

A cégalapítók saját célra használták el a vállalkozás pénzét, amiből egyfelől az életvitelüket, másfelől a szórakozásukat finanszírozták. Lakást béreltek maguknak San Francisco-ban, többször is céges pénzből repültek első osztályon nem céges ügyben. Vettek egy Dodge Vipert, majd miután az egy balesetben összetört, vettek egy másikat. Többször béreltek egy-egy hétvégére Lamborghinit, de a limuzinokon se spóroltak, és a számlák alapján 2000 dollárt költöttek el a De Ja Vu nevű sztriptízklubban. A helyzet jelenlegi állása szerint az 1940 közösségi adakozó nem látja viszont a befektetését, amelyért cserébe készterméket, azaz AR-1-es okos bukósisakot ígértek nekik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!