Egy 11,4 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor rejtőzik a zecOO elnevezésű motorkerékpár műanyag idoma alatt, a hátsó kereket szíjon keresztül hajtó 68 LE/144 Nm csúcsteljesítményű villanymotor az ülés alatt helyezkedik el – nagyjából ennyi a motorkerékpár.

Nem fáradtak azzal, hogy fölösleges légterelőket készítsenek, kipufogók híján nem kellett hátrafelé megnyújtani a karosszériát sem, ezért tűnik úgy, mintha félbeszakadt volna a munka építés közben. A zecOO azonban nagyon is működőképes motorkerékpár, a 280 kg tömegű járműnek 160 km/h a csúcssebessége, és ha a pilóta óvatosan bánik a gázkarral, akár 160 km-t is meg tud tenni egy feltöltéssel.

Sajnos hely hiányában csak viszonylag kis teljesítményű töltőberendezés került a gépbe, így a japánban használt 110 V-os feszültségű hálózatról 8 óra alatt lehet feltölteni a telepet, gyors- vagy villámtöltésre nincs lehetőség. A művészeti alkotásnak is beillő elektromos motorkerékpár nem olcsó mulatság, 20,3 millió Ft-nak megfelelő jent kell érte fizetni – igaz, a mindössze 49 darabos szériánál az alkotók garantálják, hogy nem lesz két egyforma jármű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!