Négyszer egy-egy órás gyakorlati tréningen és kétszer egy órás elméleti előadáson vehet részt az első négyszáz regisztráló a hazai mobilitási piac meghatározó szereplője, a HUMDA Zrt. motoros közlekedésbiztonsági napján, a Hungaroringen. A gyakorlati helyszíneken instruktorok segítségével a szlalomozást, a vészfékezést, valamint az akadályok és vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják a regisztrálók. Emellett a kanyarívekkel, kanyarkombinációkkal és a sűrű forgalomban történő előrehaladással is foglalkoznak majd a programban. A gyakorlati feladatok során szerzett tapasztalatok mindegyike hasznosítható a hétköznapi közlekedésben. Az egyik modul a pályamotorozás, amelyen a Hungaroringen csoportosan, maximum 80 kilométer/órás sebességgel mehetnek a résztvevők a versenypályán.
Az elméleti előadásokon a közúti elsősegélynyújtásáról, az ittas vezetés hatásairól és a motorkerékpáros balesetek tapasztalatairól is szó esik. A kevesebb rutinnal rendelkezőknek is sikerélményt nyújthat a június 25-i, reggeltől késő délutánig tartó motoros közlekedésbiztonsági nap. Ahhoz, hogy kevesebb baleset történjen a közutakon több odafigyelésre és kooperációra van szükség. A HUMDA motoros közlekedésbiztonsági napjára a www.humdamotosafety.hu oldalon lehet jelentkezni június 11-től. A rendezvényen való részvétel feltétele a megfelelő nyilatkozatok kitöltése és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális védekezési előírások betartása.

„A kormány kiemelt célja a közlekedés biztonságosabbá tétele, melynek fontos eleme a motoros balesetek számának csökkentése is. Ennek érdekében márciustól megújultak a képzési és vizsgakövetelmények. Az évente levizsgázó 15-20 ezer motoros naprakész, a gyakorlatban jól hasznosítható tudásra tehet így szert. A motoros közlekedésbiztonsági napon a balesetek jelentős részét okozó, összetettebb manővereket élesben is gyakorolhatják a résztvevők” – emelte ki Palkovics László kormánybiztos, innovációs és technológiai miniszter, az esemény fővédnöke.

„A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság színvonalának növelése. A HUMDA tavaszi „Maradj ember a volán mögött is!” című kampánya arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen egyszerűen tehetnénk a balesetmentes közlekedésért. A motoros közlekedésben is empátiára és együttműködésre van szükség, de a magabiztos tudás és a motorkerékpár alapos ismerete is elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki biztonságban hazaérjen a nap végén. A motoros közlekedésbiztonsági nap azt a célt szolgálja, hogy a résztvevők zárt pályán tudjanak gyakorolni. Az itt megszerezett tudás életeket is menthet” – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az eseményre a www.humdamotosafety.hu oldalon lehet jelentkezni.