Luxusminőségű műbőrökre specializálódott a Poltrona Frau nevű olasz manufaktúra, amelynek a nyolcvanas évek óta van mozgó belső terekre specializálódott részlege is (autó, hajó, vasút, repülőgép), de csak most készítették el az első motorkerékpárjukat, a Ducati XDiavel Nera nevének megfelelően teljesen fekete.

Az egyedüli színfoltot az öt árnyalatban (Siam Red – vörös -, Steel Blue – kék -, Cemento – szürke –, India – narancs – és Selva – zöld) választható Pelle Frau nevű, kézműves eljárással készült bőrrel bevont ülés jelenti. Lézerrel gravírozzák a jármű nevére utaló X-motívumot a felületre, különleges cserzési eljárást alkalmaznak azért, hogy a puha tapintású anyag légáteresztő és koszolódásnak ellenálló legyen.

Mintegy 4200 dollár felárat számítanak fel a különleges ülésért, amely mellett még az ülésnek megfelelő színű Pelle Frau bőrből készített kulcstartót és dokumentum-tartót is adnak, extraként választható a fekete Ducati sisak. Az 500 darabos Ducati XDiavel Nera limitált széria minden példánya a trellis vázhoz rögzített, sorszámos plakettet kap.